Kendine Gel Gafil

Allah'ın elçisi Hz Muhammed ne demişti:
?'İslam kolaylık dinidir''

Ey akılsız mümin !
Sen ne yapıyorsun peki. Dini kendi bakış açına göre yorumluyor, her şeyi zorlaştırıyorsun.
En büyük hatan da, İslam ile Arap kültürünü birbirinden ayırt edemiyorsun.
İslamiyetin kadının başıyla, orasıyla burasıyla uğraşmaktan ibaret olduğunu düşündüğünden ve kadınları aşağılık olarak gördüğünden olsa gerek, insan olmayı kendin için helal, kadın için haram kılıyorsun.

Ey akılsız münin !
Ahlaktan, haktan-hukuktan, kardeşlikten, dostluktan, barıştan bahsedildiğinde; kolunu dahi kıpırdatmazken, baş örtüsü dendiğinde, eline Kuran'ı alıp, tekbirlerle( 'En büyük Allah, Başka büyük yok') avazıyla ortalığı ayağa kaldırıyorsun. Be beyni boş gafil; Allah'ı anmak bile senin o kirli ağzına hiç yakışıyor mu?

Allah'ın elçisi Hz Muhammed:
?'Beşikten mezara kadar eğitim''
'Çin'de de olsa ilmi arayınız. Çünkü ilim öğrenmek her Müslümana farzdır'' ve ?'çalışmak ibadettir'' demiş.

Ya sen! Sen gözlerini kapatıp, kulaklarını tıkayıp ağzını açıyorsun.
Peygamberin sözünü değil, beyinleri yıkayan cemaat önderlerini dinliyor ve onlara malzeme oluyorsun.

Altı yaşındaki kuzunun eli kalem tutmayı öğrenecekken, dağarcığı senin fesat fikirlerinle kirleniyor.
Sekiz yaşındaki kuzunun gülüp oynaması gerekirken, sen kara çarşafa sokuyorsun.
Oniki yaşındaki kız hayatı tanıması gerekirken, onu eve kapatıp, dünyadan ilişkisini kesiyorsun.
Onbeş yaşındaki kızı, daha çocukluktan çıkmamış, beden ve ruh gelişimini tamamlamamış, dünyadan bihaber zavallıyı, sen evlendirip, cinsellik yaşamaya ve çocuk doğurmaya zorluyorsun.

Sonrada, o kirli ellerin ve örümcek beyninle zangoç gibi çocuk evlilerin üzerine çöküyorsun. Yuva yaptığını- akıl verdiğini söyleyerek, senin gibi ucubeler türemesine yol açıyorsun.

Senin yaptığın dinin gereği değil, sadece istismarıdır, sapıklıktır.

Müslümanlığına yandığım !
Aslında dayağın en büyüğünü sen hak ediyorsun.

Müsadenizle

11 Eylül 2012 1-2 dakika 58 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 11 yıl önce

    Olmadık malzemeyi; sert sözcükleri, yalan yanlış bilinen - zıt ve insanları birbirine düşüren konuları bir potada eritip; edebi değeri olan, bilgi-mesaj ve umut yüklü, akıcı bir yazı ortaya çıkarmak. Bunun adı sanat oluyor. Bilinip de söylenemeyeni söylemek, olmazlardan olur çıkarmak, insanı ortamıyla tanımlayıp yorumlamak ve doğruya yönlendirmek de sanatçılık oluyor. İnternet ne güzel. Meydan Abdurrahman Çelebi'ye kalmıyor. Ortalıkta leylekler, tavşanlar, keçiler sürüler halinde dolaşırlarken değerli işler yapanlar, işe yarar eserler verenler de fırsat bulabiliyor.

    â??Kendine Gel Gafilâ? yazısı konusundan çok sanatsal yönüyle dikkatimi çekti. Edebiyat yapacağım diyerek lacivert laflar sıralamak, laf ebeliği yapmak yerine zoru başarıp, basit egolarına gem vurup yararlı eserlere imza atmak kişinin kişiliğini-farlılığını ortaya koymuş oluyor. Yazıdaki görüşlere de katılıyorum aslında ve paylaşılarak okuma fırsatı verildiği için teşekkür ediyorum. büyükharman