Kırkında Kadınlar

Kırk sayısı o kadar çoktur ki hayatımızda...Kırk gün kırk gece dügünler,bebegin kırkıncı günü,ölünün kırkıncı mevlidi,bereketli kırk ikindi yagmurları,kırk dua vs.Begendigimiz,sevdigimiz ve daha çok nazarlardan korunmak için de olsa,kırk bir kere maşallah deriz  örnegin.

Her yaşın kendine has bir özelligi vardır,yaş  sadece sayılarla ifade edilen bir olay  degildir;vücudun  biyolojik, fizyolojik ve psikolojik dengelerin yinelenmesi,gelişmesi ya da gerilemesi  olarak tarif edilebilir.Doģanın degişmez olan bu yasasını degìştirebilecek  ne ilaç bulunabilmiştir ne teknoloji.Ömrün altın yılları,geçliktir.

Kırkında kadınlar....Her  insan farklıdır  bunu kesinlikle kabul ediyorum çùnki  herkes kalıtsal özellikleriyle ve yetiştigi çevrenin  kültürün etkisiyle  birbirinden farklı davranır, farklı düşünür,farklı inançlara sahiptir.Bu yaştaki kadınların bir kısmı babaannedir bir kısmı annedir tabi bekar olanları da vardır elbette.Hepsinin ortak noktası bence:

1.Akılcıdırlar:Akıl almaktan çok akıl vermeyi  yeglerler bu kocası da olabilir,cocukları da olabilir veya etraftaki başka kişiler de olabilir.Böylece kişilikleri geregi  kolay kolay inanmazlar fakat inandıkları zaman  ise asla bırakmazlar.

2.Mükemmeliyetçidirler:Arkadaşlıklarında da aşklarında da bir kusursuzluk  bir düzen ararlar.Herşeyin en küçük ayrıntısına kadar ögrenmek  isterler ve bildiklerini de herkesle paylaşmaktan çekinirler.

3.Seçicilik:Özellikle kişisel eşyalarında  bunu görmek en büyük kanıt,sürekli aynı marka şampuanı,aynı marka makyaj malzemesini  kullanması gibi.Oysa genc kızlar,farklı ürünleri kullanmak,denemek konusunda çok meyillidirler ,arkadaşlarına çok güvenirler ancak sürekli bir rakip olarak  görürler birbirlerini.Örnegin birisi bir ayakkabı aldı, digeri de gider ondan daha pahalı,markalı ayakkabı alsın ki hakkından söz ettirebilsin.Örnekler çogaltılabilir, saç boyatma mesala.

4.Aidiyet duygusu çok gelişmiştir.Kendisi için  degil de çocukları için endişelenmesi,onlar için her türlü zorluga gögüs  germesi bunlardan birkaçı.Kendisini kısaca ikinci plana atarak,sevdiklerine ataması  da en büyük fedakarlıgıdır.

5.Kadınlıgın  ustalık yılları da diyebiliriz çünki,kendini ispatlama gibi bir amaçları  artık yoktur,aklına koydugunu  yapar  ve yaptırır.

Özellikle bu yaşlarda kansızlık,tansiyon,şeker,kolesterol gibi  hastalıkların baş göstermesi  de normaldir.Hem hayatla hem bu hastalıklarla .mücadele etmek  hiç de kolay bir iş degildir.

Katılanlar da olacaktır karşı çıkanlar da,herkesi her konuda memnun etmek çok güç.Kısaca;

Kendilerinden emindirler,karşısındakinin de kendilerinden emin olmasını isterler.

Sevmesini çok iyi bilirler,seveni de bilirler.

Aşık olurlar,körkütük aşık da olunurlar.

Deger verirler,deger vereni de çok çabuk sezerler.

Canlarını yakanları ise kolay kolay affetmezler.

Duygularıyla hareket etmek yerine temkinli hareket ederler.


27 Nisan 2021 2-3 dakika 112 denemesi var.
Yorumlar