Kızılderili Soykırımı

Sözde Ermeni soykırımının, baş savcısı! amerika, önce 1890 yılında yaptığı son kızılderili soykırımını tanısın.Yani 92 yıl öncesine gidip, yapmadığımız bir şey için bize hesap soranlar, 117 yıl öncesine gidip neden ABD den hesap soramıyorlar.?
Güçleri bize mi yetiyor bunların?
Kızılderili Soykırımı Amerika'nın devlet politikasıydı. Nazi Almanyası'nda Yahudilere karşı uygulanan soykırımdan çok daha korkunçtu. Bu soykırım neticesinde bir ırk tamamen ortadan kaldırılmış ve 20 milyon civarında Kızılderili çeşitli işkencelere, tecavüzlere, hastalığa, açlığa ve sürgüne maruz bırakılarak hunharca katledilmiştir. Sadece Creekler, Seminoller ve Çerokiler'den öldürülenlerin sayısı, 2. Dünya Savaşı'nda öldürülen Yahudilerin sayısından fazladır (Yücel Kaya).
ABD arşivlerini inceleyenler, bunun çok sayıda belgesine kolaylıkla ulaşabilirler. Amerikan resmî makamları Kızılderili kellesi başına 5 dolar ödemişlerdir. Devlete ait binaların bodrumları, Kızılderili kafataslarıyla dolmuş taşmıştır.
İlk biyolojik silah, Amerikalılar tarafından Kızılderililer üzerinde uygulandı. Amerikalı Lord Amherst, gönderdiği bir direktifte "Kızılderililer aşağılık bir ırktır. Bunları topyekûn imha etmek için bütün metotlar gibi battaniye ile mikrop bulaştırmak iyi bir denemedir" demişti. Böylece, sürgüne gönderilen Kızılderililere güya yardım olarak dağıtılan battaniyelere çiçek mikrobu bulaştırılarak çok sayıda Kızılderilinin kalleşçe öldürülmesi sağlanmıştır. Kızılderililerin açlıktan ölmesi için başlıca yiyecekleri olan bizonların toptan öldürülmesi de, Kızılderili Soykırımı yöntemlerinden ilgi çekici bir örnektir.
19. yüzyıl boyunca devam eden bu insan avı , 1886'da son özgür Kızılderili Apaçi reisi Geronimo'nun esir düşmesi ve 1890'daki Yaralı Diz Katliamı ile tamamlanmıştır. Halen ABD'de 600 bin civarında asimile edilmiş Kızılderili, son derece kötü şartlar altında yaşamaktadır.
29 Aralık Kızılderili Soykırımını Anma Günüdür.
Biz neden? Kızılderili Soykırımı Anma Gününü Mecliste kabul edip, bir meydana Kızılderili soykırım anıtı dikemiyoruz.
Bunu kendimize değil, bizi yönetenlere sormamız gerekir değil mi??

26 Nisan 2009 2-3 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar