Klasik

Yağmur yalnızlığın diğer adı gibiydi. Unuttuk. El ele tutuşurken ve damlaların ardındayken bile. Yanlış tanıdık hayatı. Sevgimiz sele kapıldı. Ümitlerimiz de öyle. Sersemledik bu hakikat karşısında. Gözlerimiz yağmurun neminden belli olmayan gözyaşlarına aldırmadı. Keşke yanımızda olsaydı dediklerimiz çoktan farklı bir gezegenin yörüngelerine takılmışlardı. Geçen günler unutturmadı sevgimizi. Daha bir bağlandık aksine sevdiğimiz kişiye.

Acımasız bir trenin ardından koşturduk sevdiğimizin ismini sayıklayarak... ve gözyaşları arasında... O isim duyamadığımız tüm sevgi sözcüklerini yerle bir ediyordu. Döneceğini biliyorduk sevdiğimizin. Kalbinin bize ait olduğunu da. Yarı hüzünlü yarı sevinçliydik bu yüzden. Ama ağlayışımız o dönene değin sürecekti şüphesiz.

Bekledik.. Yıllar onunla aramıza geçilmez bir köprü kurdu. Yağmur durmaksızın yağmaktan bıkmıyordu. Dönecekti elbet beklenen. O tren yolunu gözlerken, açılan arayı fark edemez olduk. "Feci.." Aklımız ilk günki güzel anıların bekçisiydi. Büyük bir iç çekiş anı...

Günü gelip çattığında hala çok net hatırladığımız o yüzü tekrar görebildiğimizde tarifsiz bir acı ve mutluluk sardı her yanımızı, sevinçten ağladık. Karşılığını iyi veremediğimiz sevginin esiri olduk birden. Utandık. Kaçmak istedik, olmadı. Kurtuluşumuz yoktu. Yıllardır özlemini çektiğimiz aşkın ilk adımlarını atacaktık o gün.

Dışarıda hazin yağmur halen yağmaktaydı. Kırık bir şemsiyenin ayak ucunda o, ben ve biz hızlıca, hatta koşarak ilerliyorduk geleceğimize. Kendimizi tutamıyorduk, delice kahkahalar patlatıyorduk yolun ortasında. Sevginin birer esiri olmuştuk ikimiz de. Aşkın birer temsili.

Yağmurdan hastalanıp yatağa düştüğümüzde birbirimize çok kızdık. Daha dikkatli olabilirdik. Sonra yatıştık. Şükür ki aşk galip geldi her defasında.

Yıllar geçti. Hazin yıllar aldı benden onu. Yalnız bir rüzgar esti geceler boyu.

...

Sütlimandı yüreğimiz. Acınacak haldeydik ama pes etmedik. Her gün ağladık ama hep güldük. Sustuk ama hep konuştuk. Koştuk ama hep sevdiğimizin arkasından. Pişmanlık var mı derseniz, var: Daha hızlı koşabilirdik..



MAYIS/2013

25 Mayıs 2013 2-3 dakika 88 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (2)
  • 11 yıl önce

    Hayat, sevgi aşk ve bir dolu yaşanmışlıklar güzel bir deneme çıkarmış ortaya. Kutladım Filiz ...😅

  • 10 yıl önce

    Şu sıralar beni teskin edecek meşgaleler arıyorum daha hızlı koşabilirdik cümlesi tebessüm ettirdi. Keyfaldım okurken teşekkürler🙂