Kolektif Alan 19-20

Kolektif alan kolektif birim zamanlıdır. Kolektif alan her bir özne eylemiyle kişisel zamanı kesikli sürekli eder. Kesikli sürekli kişisel zaman içine, kolektif sorumluluklarınız yük edilir. Kolektif birim zamana bağlı sinerjiden ötürü arta kalan ve harcanması gereken boş zamanınız size yük edilir.

Kısacası kolektif alan içinde yalıtıma edilmiş “eksiğini tamamlayan süje ve objeler vardı”. Süje olarak siz kişi sel ve bencil korunucularınıza yönelik eğim enerjilerinizle vardınız. Eğim enerjileriniz dışta kalan karşılık salınımlarla tamamlanandı.

Dış dünyadaki veya kolektif alan içindeki karşılık salınımlar da tamlayanlardı. Kolektif alan içinde eğim enerjilerinizin türüne bağlı olarak dıştaki obje ve kişilerle bağ yapıcı ve bencil etkili zemin eylemleriniz vardır. Süje içindeki eğim enerjileri beslenme, yavru bakımı, savunma, eğitim gibi zemin eylemleriydiler.

Eğitim, öğrenme ve deneyimler sonuçta eylem kılavuzunuz olan yol haritalarınızdı. Kolektif bir alan içindeki kolektif bir bağ enerjisi nedenle, herkes ile ortakla sılan zemin eylemleri; sağlasan ve depo edilen bir kolektif kapasiteye dönüşürler. Kolektif kapasiteli depo enerji, karşılıklı emek değişimleri gibi kolektif etkilerle sizin üzerinizde sizin sorumluluklarınızı içeren yükleri, yüklenmenize dönüşürler.

Ve yine kolektif emek gibi kolektif kapasiteli kolektif etki, sizin üzerinizde sizinle sürdürülebilir olmakla sizin boş zaman enerjilerinize dönüşürler. Bencillikler birer kapasitedirler.

Böylece kişi üzerinde bencil oluşunuza bağlı kişisi enerji alan kapasitesi; kolektif alanlı kolektif etkiyle kesikli sürekli edilir. Bencil kapasitelerle kesikli sürekli edilen zaman etkili eylemler; yine bencil kapasiteli yük enerjisiyle (istek ve isteksizlikle) dolarlar boşalırlar.

Tekil ve bencil süjenin ihtiyacına göre olan kapasitesinin dolup boşalmasıyla kişi kendi bilincini edinir. Kolektif alan içindeki dolup boşalan kapasite kişisi değil kolektif alana göre olmakla kolektif bilinçtir.

Bu nedenledir ki kişisi ve bencil kapasite, kolektif yansımalı etkileşim içinde öğrenilen parçalı bir kolektif kapasiteyi üzerinde tutup depo eder. Böylece kişideki akıl, bilinç, yetenek kolektif kodlarıyla da şarj ve deşarjını olur. Kişideki kolektif şarjlar, kolektif bilinçle kolektif kapasiteli yol haritası olan pusulalardır.

Öznenin üzerinde; besin bulma, savunma gibi bencilce korunan, enerji salınımlarıyla bencil kapasiteler vardır. Bencil kapasiteler kişi içinde yalıtım edilmekle kendisini belli eden irkilmeler ya da uyartımlardır.

Dış dünya bir potansiyel alandı. Potansiyel alan genelde yüksek potansiyelden düşük potansiyele göre eğim eder. Süje veya obje üzerindeki iki potansiyel arasındaki farkın birbirine etkisi uyarım ya da uyartımdı.

20

Uyarım veya uyartımlar süje veya obje üzerinde tamamlayıcı, onu harekete geçirici yön eylemliydiler. Uyartımlar süjenin irkilmesiydi. Objenin enjeksiyon uyarımıydı (salınımıydı-osilasyonuydu).

Tamamlayan enerji uyarandı. Tamamlanan kapasite uyarılandı. Bir uyaran öznede duyguları belirendi. Elma uyaransa, açlık duygusu elmayla tamamlanacak olmayı belirendi. Açlık uyaranına karşılık gelen elma gibi kaya da sütre gerisine gizlenmenizle sizin savunma güvende olma duygunuzu çağrışabiliyordu.

Yüksek basınç düşük basıncı uyartır. Böylece rüzgâr eser. Enerji akar. Dıştaki kimi uyartıların sizlerde birer salınım karşılıkları vardır. Süjelerdeki birbirine karşılık olan her iki türden uyaran ve uyarılan girişme irkilmelerine “organik osilasyon” denir. Organik osilasyon karşılıklarla uyarır ve uyarılırız.

Her iki tür karşılık uyartan nerede geliyordu? Hiçbir yerde. Belli bir zekâ mı bunu böyle düzenlemişti? Tabi ki hayır! Dış dünya zaten salınımlarıyla oluşmuş olmakla, türlü salınım dalgalarıyla doluydu.

Hayat denen yalıtıma bencillikler de dış dünyadaki kimi salınımları parça salınımlar seklinde kendi içinde ve kendisi bünyesinde yalıtmıştı. Yani içinizde izole edilen uyarılır tetiklenir salınım, dış dünyadaki bir salınımın parçası ve dış dünyada sayısal karşılığı olan frekans salınımlardı (tiril-osilasyon salınımlardı).

Eş deyişle içinizdeki yalıtıma salınımlar, dıştaki parçası oldukları salınımların frekansıyla aynıydılar. İçteki yalıtıma frekansın salınımıyla, dıştaki kimi frekans salınımları birbiriyle aynıydı. Birbirini tamamlıyordu.

Birbirini tamamlayan olgu ve olaylar; birbirini çağıran, birbirini çeken ve birbirine karşılık olan salınımlardı. Yani dış dünya ve içinizde birbirini tamlayan birbirini çağıran parçaların salınım uyartması vardı.

Birbirini çağıran, birbirini çeken parçalı salınımlar, osilasyon yapan ve osilasyon yaptıran girişim uyartmasıyla birer osilasyon (uyartım) salınımıydılar. Kolektif alanda bir kolektif alan osilasyonu yani kolektif uyartımı ile kişiler osilasyonu vardır. Kolektif uyartımlar (osilasyonlar) kolektif alanda kişi ihtiyacına ve kişi kapasitesine göre başka başka salınımlara karşılık olarak modüle edilirler.

Bu türden birbirini sayısal uyartımla tamamlayan, uyartım salınımlı enerjiye, organik osilasyon salınımlı uyartımlar diyoruz. İçteki beslenme uyartımlı osilasyonunun salınım sayısı dıştaki bin bir çeşit uyartım salınımları içinde sadece kendisine denk gelir salınış olanıyla rezonasyon sürecine, yani uyumlu düzgün itmelerin artması olan “seçme ayıklama sürecine” girer.

18 Nisan 2023 4-5 dakika 1084 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar