Kolektif Alan 23

Öznelerin dış ortam içinde giriştikleri hava, su, aydınlık, karanlık, dağ, bayır, iniş, çıkış gibi birçok salım girişicilerden birisi de dıştaki “diğer hemcins öznelerdir”. Hemcinsler, temaslı olduğu her bir kişi için o kişilerin dıştaki alan girişicilerden birisidirler. Bu girişme zorluk gösterdiği gibi birleşme gücü de ortaya kor.

İçten dışınıza doğru olan gerilmeli etki alanınız dıştaki öznelerle; “benzerler arası bir çatışma yani zorluk, direnç, firen etkisi gibi benzerler arası bir birleşme eğilimleriyle de sinerjin bir girişme gerilimlerine dönüşürler”.

Zamanla bu girişme gerilimleri kişileri ya birbirine yaklaştırır. Ya kişileri birbirinden kaçındırıp uzaklaştırır. Böylesi yakınsatan ıraksatan eğilimler sonucunda, girişen özneler arasında bir seçme ayıklama tutumu ile tekrar eden çevrimlerin alışkanlıkları ortaya konur.

Dahası hoşlanma veren cazibe yakınsamasına ve elem verici kaçınma ıraksamasına bağlı seleksiyonlar (seçme ayıklamalar), “özneler arası bağıl bir kolektif etki alanı girişmesini ortaya koyarlar”.

Kolektif alanda beslenme, barınma, güvende olma, savunma, eğitim, sağlık vs. her biri bir iş gücüyle parçalı kolektif etki alanıydı. Kolektif etki alanları; transferci yardımlaşma, dayanışma, iş bölüşümü gibi yaklaşıcı hoşlanmanın kolektif etkileriyle vardılar. Kolektif etki av bulma gibi kimi gerilimleri kişi üzerinde boşaltırken, savunma gibi kimi gerilimleri de kişi üzerine yükler.

Kolektif alan kişi üzerine görevdeş amaçlı bir dolma boşalma yapmanın etki alanını ortaya koyar. Kolektif etkinin kişiye yüklediği modülasyon içinde kişinin karşı tarafa yüklediği yükün, karşı tarafta başka bir tür yük sağlaması oluşla geri dönüşü vardır. Bu doğadaki enerji dönüşüm ilkesinin, kolektif karşılığıdır.

Öznenin hoşlanma ve hoşlanmamaya bağlı seçme ayıklamalarından kaynaklı ortaklaşacı bir eksen çevrimi; kolektif alanın, kolektif özneli bilinç yanını ve kolektif çekimli paydaşı olunan kolektif ağırlık merkezini oluştururlar.

Kişinin hoşlanıp hoşlanmaması da kişilerdeki korunucu temel yasa olan bencilliklerin seçme ayıklama yapmasına denk gelir. Görüldüğü gibi özne bencil bir ben eksenli gerilim eğilimiyle (yönelim tutumuyla); kişinin kendi hem etki alanıdır. Hem etkilenme alanıdır. Hem de etkilendiğini tekrar etkileme alanıdır”.

Kolektif yapılar öznelerin ortak ilgi ve ihtiyaçlarının, bağıl enerjisinden doğan bir etki alanıdırlar. Kişiler kolektif alan içinde hem etkilenirler. Hem etkilerler. Hem de etkilediği özne ve öznelerden TEKRAR etkilenirler.

Kolektif alan kişi dışında olup dıştan kişiye etkidir. Kolektif alanın “temel nesne ve öznesi” bağıl enerjili kişilerdir.

Kişiler kolektif bilinçle; kolektif güçle ve kolektif kapasitenin kolektif çekimiyle kolektif alanın ağırlık merkezini oluştururlar. Kişiler kolektif alanın çekim ve ağırlık merkezi çevrimini oluşturmaları nedeniyle; kişiler kolektif yasaların nesnel ve öznelliğine uymak kaydıyla; kolektif alanın değiştiricisi dönüştürücü ve düzenleyicisidirler. Bilgi, teknik, teknoloji, araç-gereç, toprak gibi kullanımların da kolektif merkezdeki ağırlığı oluşturduğu unutulmamalıdır.

20 Nisan 2023 2-3 dakika 1084 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar