Kolektif Alan 32

İttifaklarla birlikte ittifak içi totem meslekli gruplar kıyasından ötürü meslek sahibi ilah ve ilah sıfatları taşıyan meslek grupları ortaya çıkmıştı. Pekiyi de toteme ne olmuştu? İlah nerede çıkmıştı?

Toteme bir şey olduğu yoktu. İlahlar da doğal olan yollar dışında, doğal olmayan hiçbir yerde çıkmayıp, zaten oldukları yerdelerdi.

İlk inşacılar kolektifi oluşu kendi eğilimlerinin dıştan kesişmesi içinden kesişen anlamla (etkiyle) az çok anlıyorlardı.

Sonraki kuşak hep böyle olduğu sanılan olağan bir kolektif ortama doğuyorlardı. İnşacı atalar tecrübesiyle ortaya konan "kolektif alan" alan içindeki özneler üzerine geri bir art alan etkisi ortaya koyuyordu.

Kolektif inşayı kendisi oluşturmayıp atalardan devralınan kolektif inşanın özneler üzerinde "ata sal deneylerin aktarım etkisi vardı. Art alan ışıması dediğimiz ata sal deneylerin ya da ataların gittikleri yolun bir doğruluk payı vardı. Bir yol haritası olma etkisi" vardı.

İşte kolektif alanın geçmişinden gelen geri etkimeli ve uzun süreli bir doğruluk payının olması, alan içine reçete olucu bir etki veriyordu. Doğruluk payı kulağa küpe aktarımlar olmaktaydı.

Doğruluk payı olucu, atalar orjinli aktarımlar; öznenin düşünce ve eylemlerine yol gösteren pusula türü müktesebattı. Bu müktesebatlar kişiden önce olmakla şimdiki kolektif alana "art alan ışımasıydı".

Bu tür ata sal etkili art alan ışımalı yansımalar, kolektif etki yoluyla kişi öznelerinde "totemi mana etkisi" olarak ortaklaşırdı. Totemi mana kolektif ortaklaşmalı mana ile kolektif soyutlamanın ifadesiydi.

İlk soyutlamalar büyük ölçüde groteski anlamlı ve bencil özne tabanlıydı. Bencil tabanlı soyutlamalar içteki bencil oluşa göre içten dışa doğru yönelimleydi.

İkinci tür soyutlamalar totemi mana anlayışıyla başlamakla, kolektif tabanlı sağlasan ve üreten ilişkiler soyutlamasıydı. İkinci tür soyutlama dışımızdaki sosyo-kolektif özneli tabandan içimize doğru ben merkeze yönelimlidir.

Totemi mana geri etkimeli kolektif özneli ve nesnel bağ enerjili bilgilerin "simge toplacı olan totemdi" bileşimlerle dış beyindi. Grup içinde grubun ağırlık merkeziydi. Ağırlık merkezi çekim ve çevrim eksenli bir bağdı.

Totemiler totemi mana ile anlaşılmayanı birbirine anlaşma konusu ettiler. Kolektif olup biten her durum totemden ötürü açıklanıp anlaşılıyordu. Henüz totemi mana açıklaması, grubu dışına çıkmamıştı.

Grubu dışına çıkacak bir mana ve soyutlama anlayışı ancak ilahi mana anlayışıyla olanaklı olacaktı. ilahi mana anlayışı da önce ittifak içi özelleştirmeyi açıklamakla El mana anlayışını olanaklı kılacaktı. SONRA DA EL ÖZELLEŞTİRME OLAN MÜLKÜN SAHİBİNİ, YAKINDAN UZAĞA VE EVRENE DOĞRU AÇIKLAYACAKTI.

29 Nisan 2023 2-3 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar