Kolektif Alan 37

 Alan merkezi ya da kolektif ağırlık merkezinin tümü sizin istemlerinizden oluşmaz. Yani öznel modüleler alan merkezi sizin istemlerinizden çok büyüktür. Alan merkezi sizin tüm isteklerinizi içerir. Daha büyük kolektif istem işe, daha küçük kişisi istemin nicelim ve oransallığı kolektif alanda seleksiyon sürecini işletir.

Ama sizin isteminiz olmayan kolektif alanın büyük kısmı sizi iter. Alan merkezi tüm isteklerinize cevap vermekle de sizi kendisine çeker. Bu çeken iten nicelim ve oransallık seleksiyon sürecini işletir.

Yani kolektif alan merkezi hem sizi merkeze doğru çeker hem de sizi merkezden uzak tutmak isteyen bu iki kuvvetin bileşimidir.

Alan merkezinin sizi iten kuvveti sizi alan yönüne çeken yüke karşı yokuş yukarı olan zorluğun yük enerjisine dönüşür. Alan merkezinin sizi çeken kuvveti kolektif birim zamanlı görevdeşliği ile size cazibe olan enerjidir.

Sizi çeken veya size cazip gelen enerji itici yük enerjisinden azaltma yapar. Siz de azaltma yapan çekici yükün azalttığı kadar yokuşlaşan yükten hafiflersiniz. Cazibe enerjisi ile yokuşlaşan yükten hafiflersiniz.

Ödemeler nedenle azalan borçla hafiflersiniz. Cazibe sinerjisi sizin üzerinizde, sizi gayrete getirecek bir artışla; size şevk etkisi verecektir. Yani şevk yükü sizin yokuşlaşan yük enerjinizi azaltacaktır. Azalan yük enerjiniz kolektif ağırlık merkezine aktarılacaktır

Kolektif yapı kendi öznesinin yetenek ve ihtiyaçlarına göre yaptığı sağlatmalar, özne üzerinde özneye nötr bir denklik kazandırır. Bu durumda kolektif ağırlık merkezi öznelerin stresini emmiştir.

Köleci sistem kişi ihtiyaçlı denkleşmeleri kasıtlı olarak sağlamaz. Köleci sistem kişiyi hep muhtaçlıkları içinde ve tamamlanacak olan enerjinin stresiyle tutar. Yani köleci sistemde kişi hep stresiyle baş başadır.

Stres kaygılardan ileri gelir. Kaygılar temel karşılanmaların sağlanıp sağlanamama endişesinden doğar. Nötr olan bir durumda stres ağırlık merkezine boşalmıştır. İHTİYAÇLAR OLUŞMAYA BAŞLADIKÇA STRESLER DE OLUŞMAYA BAŞLAR.

Stresten kurtulan kişi nötr durumla dengededir. Kişinin kaygıları izole olduğundan kişinin RUH SAĞLIĞI YERİNDEDİR. Kişiler kolektif alan etkisiyle denkleşirler. Kolektif alanda nötrleşişi bir ağırlık kazanırlar.

03 Mayıs 2023 2-3 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar