Kolektif Alan 7

Sistem bir kere inşa olduktan sonra özne ve özneler inşa mantığını, üretim mantığını, kolektif aklı ve kolektif kapasiteyi hıfzederler. Koruma eğilimiyle bellekte tutup saklar. Özne veya özneler saklanan bilgiyi yeniden ve yeniden ortaya koyar.

Özneler inşanın oluş seyrini kısmen ya da tümden hıfzederler. İnşa seyrini kısmen hıfzeden ya da hiç hıfzetmeyen özneler, kolektif depo hafızaya ulaşır.

Bu hıfzı durumdaki kişiler ancak şimdiki gibi köleci bir sistemi, köleci bir ahlak üzerine veya köleci öğüt üzerine inşa eder olurlar. Kolektif bilinç olmadan bırakın inşayı sürdürülebilir köleci inşa da kurulamaz.

Bir kes kolektif tabanlı inşa kurulduktan sonra artık modülasyondaki anlam ona bakan kolektif ya da özel mülkiyetçi gözdeki manadadır. Mana, kendisini taşıma içermez. Taşıma, radyo ya da TV. Dalgaları gibi indirgenen, yükseltgenen polarlı enerji üzerine bindirilir. Taşınansa modüle olan bilgi bindirişlerdi.

Üretimin temeli olan iş bölüşümü, paydaşlık, kolektif birim zaman vs. hem etki alanıdırlar. Hem bir kolektif modülasyondurlar. Köleci sistem üretimin bu temelini yok sayar. Ya da üretimin temelini verili zaten böyleydi gibi bir düzlem sayar.

Ve bu zaten böyleydi kabili varsayımsal temel üzerine yani üretimin temelini “kâr, etme, ticaret etme, ekmeğini kazanma gibi şimdiki mantıktaki absürtlükler ilişkileriyle açıklarlar. Az bulunur çok bulunur denen (nedret kuramı) açıklarlar. Bu nedenle nesnel kolektif temele değil de özel mülk sahibi olmanın iradesine dayalı özel mülkiyet tüm kötülüklerin doğurucusudur.

Özel mülkiyet kavramı içinde sevgi, şefkat, merhamet, rızk, kader, ahlak, ahlaksızlık, iyilik, kötülük, zulüm gibi işkence, erdem gibi üstelik sağlığını bozucu melanet etkilerin tümü köleci sistemin kolektif bazlı alan işleyişi içine yansımalar dizaynı olarak zerk edilmiştir. Bu ve bu gibi dizaynların tümü "mülk sahipli lümpen sınıf modülasyonudurlar”.

Her şey en yalın haliyle çift karakterlidir. Aslında her şey çoklu yansımadırlar. Her şey üssü ya da üstel durumlu etki yansımadırlar. Bu yansımalar bize göre olumlu veya olumsuzdurlar. Doğadaki işleyişin iyi veya kötü türü bir duygusu yoktur.

Gerilim; indirgenen gerilim ve yükseltgenen gerilim diye ikili karakterli olarak belirtildiği zaman; indirgenmekle boşalan yer doldurulur, yükseltgenmekle dolan yer boşaltılır. Yani enerji çevrimi yükseltgenip indirgenir.

Yükseltgenen yer yüksek gerilimdir. İndirgenen yer (nötr yer) alçak gerilimdir. Tepe, düşeylik, yataylık bir yüksek gerilimse; çukur veya tepe eteği ile vadi de alçak gerilimli alandırlar. Enerji yüksekten alçağa doğrudur. Buna akan enerji veya alan akış yön, denir.

Enerjiyi tepeye çıkarmak da olanaklıdır. Ancak tepe doğru dikleşen alanın yönü akış yönü değildi. Bu nedenle alan akış yönünde olmayan her bir enerji transferleri, çok dirençli ve çok maliyetlidirler.

Kolektif alan içindeki "alanın akış yönü kolektif güçten, özneye doğrudur". Kolektif akıldan, özne aklına doğrudur. Kolektif bilinçten özne bilincine doğrudur. Kolektif hafızadan özne belleğine doğrudur.

06 Nisan 2023 2-3 dakika 1084 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar