Küçük Dersler

*Kırmızıda geçmek insanlara özgü mü?
Bir köpekçik kırmızıda geçmedi, yeşil yanıncaya kadar oturup bekledi. Köpek insanlara ders verdi.

*Karga yoldaki çöpü gagasıyla aldı, götürüp çöp kutusuna attı. Karga insanlara ders verdi!

*Leopar anne primatı avladı, ağaca taşıdı. Primatın geride kalan küçük yavrusuna bir sırtlanın saldırmak üzere koştuğunu gören leopar hızla yere indi ve yavruyu da ağaca taşıdı; sabaha kadar birlikte uyudular. Vahşi bir leopar; bebek katillerine ders verdi.

*Asgari ücretli belediye işçisi, duvar dibinde yatan ve soğuktan titreyen köpeğe kendi yiyeceğini verdi; sırtından çıkardığı giysiyle köpeğin üstünü örttü. Bir yoksul milyonlarca varsıla ve binlerce hayvan katliamcısına ders veriyordu.

*2017 şubatında üç beş avcı, 50 yaban ördeğini vurup indirdi! Bu katliamı yapan avcılar, acaba, insan katliamcılarını mı öykünüyorlar?! Kimlere ders veriliyor bir bilsek...

*Kent ortamında yaşamayı bilen kuzgun kaldırımdan havalandı, ağzındaki cevizi trafik akışının olduğu sırada otoyola düşürdü, sonra yaya geçidine kondu, trafik lambasına bakarak hem yeşil ışığın yanması hem de cevizin kırılması için bekledi. Yeşil ışık yandı. Ceviz kırıldı. Kuş cevizine kavuştu. Kuzgun, yaya geçidini kullanma dersi verdi.

11 Haziran 2017 1-2 dakika 18 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 7 yıl önce

    Bu konuda uzman görüşleri de var kentler betonlaşıp ormanlar ağaçlık alanlar yok olduğunda hayvanlar insanlaşıyor bir kedi bile doğuramayacığını anladığı için gidip sağlık ocağı kapısında acı acı miyavlayıp yardım istiyor

    Güzel paylaşımınız için teşekkürler Ahmet bey👑