küçüktüm,ne zaman büyüdüm

küçüktüm...antalya sıcağı...ayı oynatıcıları hala sokaktaydı!ayılana gazoz,bayılana limon,şarkılarıydı!babam galatasaraylı olduğu için galatasaraylıydım!komşu çocukları hep kızdı,oyuncaklarımı önlerine yığar,gizlice bahçeden kaçar,oğlanlarla misket oynardım!
küçüktüm...hakan peker'in hey corç versene borç şarkısını ezbere söylüyor,yonca evcimik'in ballı lokmasında dans ediyordum!mac gyver'ı seviyordum!ilk aşkım...ne kadar da zekiydi!her bölümde hayran oluyordum!a takımı başladığında televizyonun önüne oturuyordum,koltuklar boş kalıyordu!o zenci adamın boynunda neden o kadar çok altın zincir vardı?
küçüktüm ve hep sabahçıydım...parlement sinema gecesi'nin sonuna doğru uyurdum!arena'nın müziği nedense hep korkunç gelirdi ve star tv nin kapanış jeneriğinde sabah okula gideceğim aklıma gelir,karnım ağrırdı!
küçüktüm...haberleri dedemle izlerdim,çiller adı çok geçerdi ve özal henüz hayattaydı!
dedim ya,küçüktüm,kardeşim benden küçük...annemin gözünde o zaten hep küçük...ne zaman kavga etsek,''sen ablasın,üzme kardeşini!''deniyordu,kızıyor ama susuyor,sonra emrah filmi izleyip ağlama hakkımı kullanıyordum!
küçüktüm...haftasonları kuzenlerle toplanıyorduk.üç kişiydik,izel-çelik-ercan oluyorduk.ara ara şarkısını söylüyorduk.bahçeye bubi tuzakları kuruyorduk,kimseyi tongaya düşüremiyorduk!balkona saklanıp sokak satıcılarına sesleniyorduk,kağıt helva satanlara özellikle çok çektiriyorduk!telefonla lahmacun siparişi veriyorduk,adres olarak cadı dediğimiz komşunun dairesini gösteriyorduk!
küçüktüm commodor 64 istiyordum,bir türlü alınmıyordu!sabırla bekliyordum!onlar alana kadar ateriler çıktı.snoopy oyunum belki olmadı ama marıo'ma kavuştım!
küçüktüm,imla hatalarıyla dolu şiirler yazıyordum.hepsinde ya anneciğim ya babacığım ya da dedeciğim kelimeleri geçiyordu.sonra onları okuyup bol bol alkış topluyordum!alkış yanında cino çikolatası aldığım da oluyordu,bunu şiirlerimin güzelliğine bağlıyordum!
..............
........
....
küçüktüm...ne zaman büyüdüm?hangi ara kaybettim bunları?

08 Ağustos 2009 1-2 dakika 19 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    ne kaldı ki küçüklüğümüzün o saf ve temiz hatıralrından geriye??? eline sağlık, yine taşıdın bizi geçmişe. aşk olsun....

  • 14 yıl önce

    geçmişte kimisi mutluluklarını arar kimisi hiç geçmişine dönmek istemez,,,,,geleceğinde mutlulukla aydınlansın................

    svgler syglar slmlar