Kurucu İnşa Temelinde Kolektif Oluşum 11

Hayat çevredendir. Hayat en az çevre ilişkilerinden yalıtımla; çevreye tepki veren özel öznel bağıntılı, genelce seçme ayıklamaları ile oluşur. Hayat sizin dışınızda türe göre özel bir efekt (etki) iken sizin dışınızda çok genel durumlarla türlere özelliktir. Hayati düzenleşimler; kişiden ve kişisi bilinçten bağımsızdır.

Tür kişilerin sosyolojik biyolojik bir kolektif yaptıranı ve kolektif organizeni etkisiyle düzenleyenidir. Örneğin, hayat oksijenli ortam da ve kimi türler üzerinde sitokrom c oksidaz enzimi olanları seçer. Sitokrom C enzimi olmayanlar ölmekle tür içinde çoğalıp neslini sürdüren birey olamamakla kendi kendisine seçilimdir.

Oksijenli ortamda da olsa hayat kimi türler üzerinde başka yol araçlarıyla türü devam ettirerek tek seçeneğe mahkûm olmamakla hayatın birçok yol üzerinde sürekliliğini garanti eder. Kişinin dışındaki hayat, tür içinde hayatta kalacak ve türü sürdürecek kişileri ortaya koyan güçtür.

Yalıtım içine alınan bir olum lama, olumsuzlaşmalarıyla birlikte yansır. Ayı şekilde bir olumsuzlaşma da olum lamasını birlikte götürür. Hayat kişiyi hayatta tutmaya programlı değildir. Hayatın genel durumu, birikimli çeşitlilik içinde olan kişileri ayakta tutar. Stres hayat iledir. Stres hayatın, kişiyi tetikte olmaya hazır oluşla kişiyi ayakta tutmasının bir öngörüsüdür. Aynı zamanda da stres hayat için bir enerji maliyetidir.

Stres ve kaygılar kolektif bağlanım enerjisi üzerinde kolektif alana aktarılmakla, artık yiyecek bulamama gibi bir stres, ayı tehdidine karşı doğacak bir stres ve kaygı kolektif alan ile kolektif bir güvenceye dönüşür. Kişinin kolektif kaygı ve kolektif stresten pay almasına dönüşen bir ortaklaşmayla kişinin yarın endişesi yoktur (minimumdur).

Herkese ne olursa bana da o olur demenin geri bağlanım atfı budur. Bu nedenle kolektif alanın strese dayalı ruh hastası en az durumla ve patolojiktir. Oysa köleci sistem içinde kolektif güvencede yoksun kalan kişilerin yarın endişesi yığınların kaygı ve stresleri nedenle köleci sistem ruh hastalığını ve teslimiyeti azdıran, körükleyen bir ortamdır.

Kolektif istekler ve irade kişiden, kişinin bilincinden bağımsızdır. Kişiden bağımsız olan bilinç, kolektif bilinçtir. Kolektif istek ve kolektif iradedir. Kolektif alan ve kolektif güç; kolektif birikimden kaynaklı depo enerjili alandır.

Demek ki kolektif güç kişisi stresi önleyen hem bir alan ve hem de bir depo enerjilidir. Köleci sistemle paranın kâr yapmayı, kazanmayı, ticaret, yapmayı, faiz almayı, enflasyona uğramayı vs. ön görmesi hem kişisi stresin kaynaklarından birisidir. Bunlar aynı zamanda soygun enstrümanları olmakla, kişinin soyguna uğrama stresidir.

Paranın işleyim ve işlerge (işlerce) kolektif emekler üzerinde "kolektif bir değiştirme değeri" olduğunu öğretmeyen köleci öğreti; yarın endişesi olmayan kolektif ortamda kişilere yarın endişesi stresini yükler. Köleci sistemin kâr, gelir getiren para soygunu öğretisinin eylem hırsı; gelir getiremeyenler üzerine olmakla; gelirsiz ligin de yeni bir stres olmasını ortaya kor.

Paranın kolektif emekler üzerinde bir değiştirme değeri kolaylığı olmasıyla; herkesle kolektif gücün oluştuğu, kolektif gücün herkese dağıtıldığı, kolektif gücün herkese göre depolandığı yer şimdiki deyimle kolektif alanın maliye ve hazinesidir. Maliye ve hazine de planlama düzenlemesiyle kolektif alan kökenli olup eski totem güçle şimdi devlettir.

Totem alan herkesle, herkese sağlasındı kolektif alandı. Totem alan dışa kapalı girişmeydi. Sağlasındı katılım ve paylaşım ilişkileri totemi ortamın faaliyetiydi. Bu alanın tüzel öznesi totemdi tabu anlayışlıydı. Totem alan sağlasındı düzenlemeler ve organizasyonlar gereği (belli belirsiz kurumlaşmalar gereği) totemi merkez iş güç gibi görevlenmeleri ve görevleri organize ediyordu.

Kolektif etki; parçalı belli coğrafyaya tabii kişi öznelerle, kişi öznelerin sağlama ve üretim yapmalarında kullandığı avadanlık, kültür, kolektif hafızalı kolektif bilinçle; depo enerjisi olan bir uzay zaman girişmeli alanlar uzamıdır.

Kolektif alanın kişiden bağımsız ve kişinin dışında bir karakteri vardı. Bu karakter kişiden, kişilere ve kişilerden de bölge sınırlarına doğru olup; bölge sınırlarından merkeze doğru etkiyle alan düzenlemesiydi.

Bu düzenleme merkezden dışa açılmayı; dıştan merkeze doğru geri çağırılan geri bağlanımıyla (kolektif bağlanımıyla) totem alan, kolektif güçtü. Kolektif bir güç te bunları gerektirir.

Hatta totemdi inşanın temelinde çevresel zenginlikten kaynaklı kıtlaşan kaynağına bağlı etkiler, nüfusun kısıtlı olması gibi kombinasyonlar bu alanın geri bağlanım sürecidirler. Hatta günümüzün üreten ilişkileri içinde nüfus ve çevresel etkiler aktivitesi bile hala kısmen öznel düzenlemeyle tabii olmakla müsamaha edilir kontrol süreci durumlarıdırlar.

Kolektif oluşun temeli, ortaklık ve paylaşıma konu olan düzenleme, organizasyonla sağlama olup üreten bir istihdam gibi enerji düzenleşim ve enerji akış süreçlerinin “kolektif güç organizasyonlarıyla ortaya konur olmasıdır”.

Cinsellik dıştan kişiler arası bir sağlamadır. Kişi ile birlikte kolektif alan içinde gelen eylemli bir durumdur. Ve kişilerin içinde korunan bir yasadır. Ancak cinsellik dışta “kolektif güç ile üretilir ve ancak kolektif güçle ortaya konacak bir ortaklaşa sağlaması değildir”. Cinsellik kolektif oluşumla kişilerdeyse de cinsellik kolektif oluşuma girmez.

Cinsellik; kişilerin kolektif bağlanımını oluşturan kolektif güç düzenleşimle donanımlı zorunlulukları nedenle ve yine kişileriyle birlikte kişinin kalbi gibi kişinin gözü gibi cinsellik te kişiyle kolektif alanın içine dâhil olmuştur.

Oysa bir av sürecinin pusu atanı, avcılara gözcülük yapıp avcılara koruma vereni; ortamın yaşlı güçsüzüne ve yavrusuna bakım yapanı vs. salt kişisi olmaktan çıkıp; kolektif güç düzenleşimiyledir. Kalbiniz nasıl kolektif yararlanmaya tabii değilse kalp gibi cinsellik olgusu da sizinle ortama gelip, üretilen kolektif güç gerektirmeyen bir gerçekliktir.

10 Ekim 2021 5-6 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar