Kurucu İnşa Temelindeki Kolektif Oluşum 9

Güvenlikçilerin avcılar için harcadıkları güvenliklerini sağlama enerjisi savunmacılara; beslenme enerjisi olarak döner. Buna fizikte enerjinin bir biçimde başka biçime dönüşmesi yasası denmektedir.

Kolektif yapı içinde de bir tür emek gücünün, başka tür emek gücü enerjilere değişme dönüşme çevrimleri de kolektif alan içinde farklı işleyim kuvvetlerinin kolektif takaslar üzerinde çevrim edilme dönüşmeleriyle olasıdır.

Kolektif alan içinde avcılara bakıcılara geride kalan yaşlı güçsüzlere uykuda olanlara vs. verilmekle savunma gibi ortaya konan bu tür enerjilerin av yapan enerjiden yavru bakımı yapan enerjiden vs. pay alması kolektif alan içinde farklı tür enerji gücü harcanmalarıyla değişime ve tüketime tabiidir.

Temel düzlem sağlaması olan her bir kişisi işgücüne karşılık değişik sağlanmalar yapılır. Yapılacak her bir sağlamaların farklı tür hüner harcanması ve enerji harcanmasıyla üretilmeleri, kullanımları ve tüketilmelerinin; farklı türden olan başka tür bir iş gücüne karşılık değiştirilme ve tüketilme bedelleri vardır.

Erke içinde değişime, dönüşüme tabii oluşun eğilimi; kolektif alan düzenlemeli kontrollerle; yaptıran, organize eden bir enerji gücüdür.

Bu türden düzenli enerji değişimi, enerji üretimleri; ortaklaşa ve yalıtıma bir kolektif alan içindedirler. İlk biçimi ile kolektif alan da içe açık, dışa kapalıdır. Dışa kapalı bu yalıtıma alan da totem alanıdır. Bu alanın kendi içinde kolektif miras aktarımı vardır.

Kolektif miras aktarımı ikinci bir bağlanın enerjisi de olup, kişilerin dışındaki akışla sistemin sürekli çevrimine diyagram veren eşlikleriyle sürer gider.

Bileşimle olan alan kolektif düzenleşime tabiidir. Alanın temel düzleme tabii sağlasan iş ve uğraşları vardır. Alanın ikinci bir tutumla sosyal hiyerarşin ilişkileri vardır vs. Şimdilik alan içinde olup bitenlere göre olup bitenler alanın korunması gereken alan içi tabusuydu.

Tabuya tabiilik bilmeden geri bağlanım yasalarını da içeren bir kutsamaydı. Yalıtmanın içe açık, dışa kapalı, fakat dışa da en az durumla patlak, çatlak yapan tesadüf kabili durumlarıyla istem dışı açıkları vardır.

Kolektif bir yalıtıma alanın çok büyük oranda dışa kapalı olmasının nedeni; “sınırlı çevre kaynaklarının fazla nüfusa yeterli olmamasına bağlı” bir kısıtlanmadan ve kontrol edilebilirlikten ötürüdür. Bunlar ilk inşanın kendi kendine etkime ve organize olma kuralıdırlar.

Demek ki ilk oluşumlar dışa kapalı, yalıtıma bir sosyolojik alan içindedirler. Yalıtıma alan da avcı toplayıcı eylem; gözcü olma eylemi; savunma yapma eylemi, koruyuculuk eylemi gibi birbirine karşılık ve eş anlı düzen süreçleriyle vardı.

Yani yalıtıma alan: avcı-savunmacı gibi farklı tür enerji harcamasını gerektiren kişisi işgüçleri bağlamında yardımlaşma, paylaşma gibi bir tür işgücünü; diğer tür işgüçlerine karşılık işgücü değişimlerine dayalı olmakla alan içinde sağlasan türü düzenli birçok parça ilişkileriyle vardı.

Düzenli ilişkiler; ihtiyaçlar hiyerarşisi dediğimiz kişisi temel ihtiyaçların karşılanmasına denk gelen bir ilişkilenme ve düzenlenmedirler. İlişki ve düzenlenmeler kişiye göre olsalar da bileşen bağlanım enerjisi nedenle kişinin dışında; kişinin istek ve bilincinden bağımsız düzenleşimdirler.

Ama bu düzenleşim ve organizasyon her durumla kişinin ihtiyacına ve pay alıp yararlanmasına göre gönderilidirler. Ve mutlaka KOLEKTİF GÜÇ İLE EŞANLI ORTAYA KONURLAR.

Kolektif alan; kişinin dışında ve kişinin isteklerinden, kişinin bilinç ve iradesinden bağımsız etki olmakla birlikte temel ihtiyaçlarına tabii karşılık değişimle, eşanlı süreçlerle, sağlasan olmakla; yaptıran, düzenleten güçtür.

Kolektif alan kişilerde ortak olan, kişilerin temel sağlanmaları üzerine ayağını basan bir kolektif bağlanım yasası; bu bağlanım enerjisiyle eş anlı ve aynı anda birçok süreçleri başlatmak gibi kolektif güç ve yaptıran güç olmak gibi enerji değişimlerine ve enerji dönüşümlerine uğramıştır.

Ava giden kişi, geride kalan yavru ve yaşlı hastalar, her an tehdit altındaki kişiler olmakla huzursuz, tedirgin ve kaygılı durumla diken üstündedirler. Av gitmek bir yana av bulamama endişesi, savunma endişesi eş anlı ve bir aradadır.

Kolektif alan kişilerin ortak kaygılarını oluşan konu ve özelliklere bağlanım yapacak bir hitapla, kişisi bencilliklerin karşılanmasını esas almakla ve bunları aynı anda eş anlı ve güvenlikli biçimde başlatıp ortama sağlamaları yaptırmakla çekici olup; kişileri kolektif alana yakınsatıcı olmaları nedenle, ortaklaşan özellikler kişileri birbirine yakınsatıcılardı.

Kolektif yapıyla ancak eş anlı ve aynı anda başlayan birçok ve bir arada süreçler kişinin kaygılarını en aza indirir. Kaygıların gidermesiyle kişiler en az enerji harcama düzeniyle huzur ve güven içindedirler. En az enerji harcama ve en az enerjiyi kolayca sağlayan strateji, yol ve akış daima hayat için cazip olan yakınsanan bir yönelimdir.

08 Ekim 2021 4-5 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar