Kusmuklar İçinde

Postaneye gittiğimde ortalıkta kimse yoktu, yeni çizdiğim karikatürlerimi dergiye yollayacaktım, şimdiye kadar hiçbirini yayınlamamışlardı. Çılgın bir kendinden geçmişlikle eve döndüm,gazetedeki dolandırıcılık haberlerine baktım. Umuma açık alanlarda işsiz gençler laflamaktaydı,hür iradeli birey olmak için ekonomik bağımsızlık gerekiyordu, bağımsızlık belki de aramadığın yerlerdeydi, gizlemeksizin yolumdan geçenler hakkında hayaller kuruyordum, ne yaparlardı,nelerden hoşlanırlardı?

Soğuk havalarda komşular çocuklaşır,dışarı çıkıp muhabbetlere dalarlardı her konuda,bol miktarda kahkaha ve neşeli şarkılar eşliğinde akşam olurdu. Bir de karanlık insanlar olurdu ne yaptığını bilmediğimiz, harfleri cimri kullanan, kesik bakışlar fırlatan etrafına.. Yağda kızartılmış balıklar gibiydik son zamanlarda, sevgilimizi yolcu etmiş,her an taşkınlık çıkarmaya hazır yaramaz ilkokul çocukları gibiydik.

Erken vakitlerde uyanıyordum son günlerde, midem çok bulanıyordu,yediğim şeyler dokunmuştu büyük ihtimalle, tanınmayan ünlü arkadaşlarımla dolaşırken bazı bilgiler edindim hayatla ilgili ,kendimi yem olarak kullanmanın karşılığını sonunda almıştım.

Kusmuklar içinde yaşamaya alışmalıydım artık, dargeçit, gizli özneler taşıması yok edici kafesli oymalarda hayallere yer yoktu. Yorgun olmayan insanlar var mıydı dünyada, belki keşişler yorgun olmayabilirdi, rahatsız etmek istemezdim kimseyi,o yüzden yarım bırakılmış çok dostluklar yıpratmıştım.

19 Mart 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar