Lastik Nerede Patladı

Aklımda bi ton telaşeyle masa başına oturdum yazıyorum. Ben müslümanım diyip de aklında bi ton sorusu olanlar için yazdım bu sefer . Boş ver bize mi kaldı düşünmesi diyenler için üniversite öğrencisi düşünmezse kim düşünecek .. şimdi ben onlar için kafamı diğer tarafa uzattım. Ateist görüşün felsefesine baktım zaten elinde sadece felsefe var derseniz haklısınız .

Birinci soru : islamın kurduğu bu tüm düzen zayıfın ezilmesi güçlünün daha da güçlü iktidarı için midir ? zekat yardımı fakire sus payı mıdır ?

İkinci soru : atalarımızın şanlı fetihleri ve epiklerimize malzeme olan onca savaş . Osmanlı zamanın süper gücüyse ve islamı tebliğ edip kabul etmeyenin memleketini istila ediyorsa Osmanlı eşittir Amerika . Amerika demokrasi Osmanlı İslamı götürüyordu nihayetinde.

Üçüncü soru: bakara suresi 178. ayette kan parası uygulamasından bahsedilir . ve Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa,.."(Maide suresi, 5/32) . o zaman tüm insanlığın değeri bir fakirin ihtiyacı kadar mıdır

Dördüncü soru : üzümü ye bağını sorma felsefesini yasaklayan bir din neden amenna ve saddakna gibi bir felsefe yerleştirmiştir . yoksa kurallarının sorgulanmasından güçlünün gücünü kaybedeceğinden mi korkmuştur. Neden bizim çağ atlatan sorgulatan Rönesans gibi 'düşünen' bir dönemimiz yoktur . İslam düşünceyi yasaklar mı ?

Besinci soru : dindarlar filozofları öldürdüğü halde filozoflar neden hiç dindar öldürmediği düşündürücüdür . Sokrates Atina dindarları , Galileo ortaçağ bağnaz hristıyanları tarafından öldürmüştür.

Ana soru : İslam düşünmeyi yasaklar mı ? ve İslam toplumsal düzenin tesisinde yeterli midir

23 Şubat 2013 1-2 dakika 1 denemesi var.
Yorumlar