Leblebili Telefon

Hamurdan ve çamurdan yapılmış aynı özelliğe sahip antenli ve leblebili ( Tuşlu ) Niho72 marka 1972 yılında doğmuş kendini şair sanan adam Nihat İlikcioğlu'nun adının kısaltılmış hali olup piyasada bulunmayan hayali bir cep telefonu ürünüdür. Sadece telefonların özellikleri ve yaşanan olaylar ‘'aslı ‘' gibidir.

‘' Leblebili ‘' diye tabir edilen tuşlu telefonlarda SMS kısa mesajlarda ne yazacaksak leb demeden leblebiyi anlar ve yazardı. Dokunmatik telefonlardaki gibi kelimeleri başka kelimeler ortaya çıkarmazdı. Bir yerine dokunduğun an başka menülere gitmeyen ve sileceğimiz bir şey olduğunda ‘' y/emin ‘' ettirmeden akıllı telefondaki gibi hemen silmezdi.

Leblebili ( tuşlu ) telefonların en önemli özelliği de seviyeli ve selfiesiz olmasıdır. Şimdiki akıllı telefonlardaki gibi ne yiyorsak, içiyorsak nereye gidiyorsak, ne giyiyorsak kaza ve ölümlere sebep olacak seviyesiz selfie fotoğraflar çekmezdi.

Akıllı telefonlarda şarjı 1 gün bile zor idare ederken leblebili telefonlarda '' şarj 1 hafta '' dayanırdı.

Leblebili [ Tuşlu ] telefonlarda; aile ve toplumun ahlaki değerlerini, gelenek ve göreneklerini bozacak şiddet, ayrılık, ihanet, kıskançlık, tehdit, baskı, şantaj, uykusuzluk, mutsuzluk, huzursuzluk, hırsızlık, kapkaç, ölüm ve öldürmeler yoktu.

Hay, ben eski telefonların gözlerinden öpmez miyim...

ÖLDÜRDÜLER.!

Akıllı telefonlar ve sosyal medyalar yüzünden SAYGI, SEVGİ, İLGİ, AKIL, HAYAT, İNSANLIK, ARKADAŞLIK, DOSTLUK, KOMŞULUK, EVLİLİK ve AŞK'ı Öldürdüler...!!

Başımız sağolsun...

07 Nisan 2018 1-2 dakika 153 denemesi var.
Yorumlar