Lezzet mi Sunum mu

Her ne kadar yaptığı çorbalar ve sunumlarla övülse de,Döndü hanımla iyi anlaştığımız söylenemez,onunla çalışmak istemediğimi zaten yönetime defalarca dile getirdim ve söylediklerimin hala arkasındayım.Altmış yaşındaki bir kimseyi değiştiremezsiniz.

"Önemli olan lezzet,"diyerek mutfağın içerisindeki tüm etmenleri yok saymak,bence mutfak sanatına ve sanatçılarına yapılabilecek en ağır hakarettir çünkü lezzet ile sunum öz kardeş gibidir birisini ayırsanız diğerini kırarsınız.Bütün gün çalışıp özenle bezenle hazırladığnız yemeği doğru zamanda ve doğru şekilde iyi sunum yapamazsanız,emekleriniz boşa gidecektir.Çay siparişi verdiniz soğuk çay geldi diyelim,o anki tepkiniz ne olur?O esnada size o çayın ne kadar kaliteli ve lezzetli olduğunu anlatmaya kalksalar ikna olur musunuz?

Pide salonuna gittiniz,pideleriniz soğuk ve üzerindeki kıyması pişmemiş şekilde önünüze geldi,geri mi gönderirsiniz yoksa çok lezzetli deyip yer misiniz? Örnekleri çoğaltabiliriz ya da tersini düşünelim,ayran istediniz, çay gibi sıcak getirdiler ve başladılar ayranın özelliklerini sıralamaya,içer misiniz?

"Önemli olan tuğladır,"diyerek duvar öremezsiniz eğer örerseniz en hafif rüzgarda yerle bir olur ve duvar;tuğlasıyla,çimentosuyla,kumuyla,ustasıyla,sıvasıyla,boyasıyla bir bütündür ancak bu şekilde sağlam yapı oluşturabilir.

"Önemli olan kalptir,önemli olan akciğerdir,önemli olan midedir,önemli olan beyindir,önemli olan cilttir,önemli olan bağırsaktır,"gibi yaklaşımlar kesinle yanlıştır vücut;bütün organ ve dokularıyla sağlıklı olabilir ancak.

"Önemli olan sunumdur,"demek de yanlıştır çünkü pişmemiş,yanmış veya bozulmuş bir ürünü altın tasla sunum da yapsanız yenilmeyecektir yani lezzet ile sunum,artı ile eksi gibi birbirlerini tamamlar.Alıcıda dikkat uyandırmak ve satın almasını sağlamak için görsel objeler daha fazla kullanılır.

17 Aralık 2023 1-2 dakika 124 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar