Mabel Sakızı

Maganda Kültürü Tarihi yazımın uçması; emekli albayımıza mahalle komiserimize adnan'a satılmış'a ve şahin'e karşı işlenen bir şeydir...bu adamların adam gibi olması zaten memleketin gidişat düzenine her zaman ters düşmüştür.

Mabel Sakız'ı alıp bölüşürdük. Bölüşmek denen arkadaşlığın dostluğun samimiliğin gerçek piyasasıdır. Kısacası bu adamları ben yer de ararken gökte, Melekler diyarında bulmuşumdur. Siz ve sizin kafadakiler çokça aşk-meşk takıldığınız için bunu, bu duyguları anlamazsınız.

Örneğin bize ne deriz bunalımlarınızdan romantikliğinizden şımarıklığınızdan samimiyetsizliğinizden. Örneğin bize çok çirkef gelir aşkım ruhum çiçeğim papatyam lafları.

Biz Mabel Kültürüyle yetiştiğimiz için Kunta Kinte olmanın onurunu her zaman kanımızda taşıdık.
Bu nedenle kurduğumuz cümlelere cümlelerimiz içindeki sözcüklere takılıp kalırsınız. Memlekette
takılıp kaldığı için koskoca bir mapushanedir bizim için.

O sözcükler bizim anamızın ak sütüdür. Helâldir. Harama uçkur çözmediğimiz gibi sözcüklerimize
tecavüz edenleri de sevmemiz mümkün değildir.

Edebiyat bizim için şudur; çok susadığımız zaman kapınıza gelip su dilenmeyiz. Kendi bileğimizdeki atar damarı kesip kanımızı içeriz. Örneğin biz nefret ederiz süslü dokunuşlardan cicili bicili laflardan. Kibar değilizdir. Edebiyatta kibar olmanın tanımı bize yabancıdır.

Edebiyatta politikada sanatın her dalında piyasacı tipler vardır. Genelde bu tipler bizim gözlerimizde değil yüreğimizde kanımızda satılmışlardır. Bu kesin yargımızdır.

Şimdi bize yazım kurallarından bahseden bir çok insan vardır. Kural koyuculardan hoşlanmamışızdır. Eğer tam tersi olsaydı bu kez de Mabel Sakızına ihanet içinde olurduk. Ödün ne demektir?

Bizden ödün bekleyenler, bizden fedekârlık bekleyenler çok yanılırlar. Alışmışız. Burnumuzun
dikine yürürüz.

Yeni yetmelere birinci ders; aşkı meşki bıraksınlar. Senin için öldüm bittim sevdim ah terketme
beni gibi...Hayatı tanımak istiyorlarsa bir Mabel Sakızı alsınlar...Kendi etlerini çiğnesinler.
Edebiyatta etik değerlerin kendilerine hiç bir şey kazandırmayacağını bilsinler...Etik derdine düşerlerse hiç yazmasınlar hiç okumasınlar bizi...

Maganda Kültürü Tarihi yazıma gerçekten yazık olmuştur...

26 Mart 2012 2-3 dakika 181 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar