Mantığını Oluşma 7

Bizim yasalara göre olmayan tekillik (belki de tekil entegrasyon) parçalanır. Parçalanmayla tekillik evrenimizdir kuantum tanecikli dalga girişimidir. Belirme eşikleri ile var oluş başlar. Patlamayla tekil bütünsellikteki konum, tanecik dalga bağıntısına parçalanmakla evrenimiz öncesi kuantumla, olur.

Yani artık ister ısıl, ister ışık, ister dalga veya şok ya da tanecik olsun ne olursa olsun kuant durumlar tamamlayacak tamamlanacak olan parça devimli eylemiyle (düşüncesiyle), eksiğini arayan türlü türlü belirme akışladır. Akış kendi ile bir sürtünme bir firen ilişkisi, kendi olamamakla da ortaya akış koyar.

Parça dalga ikilemi şimdi, evren öncesinin tekil bütünlüğü içinde olamayan, beliremeyen durumların evrenimiz içindeki yasa etkisiyle belirme çok türlü ve büyülüdürler (etki, etkilenen, etkindirler).

Parça, bu üstlü belirimleriyle olan nicel imli sayılar denli devim, etki bağıntı iken kısıtlanan çöktürülen hal ile işlev durumlara dönüşür. İşlev durumlar sentezine girişir. Bu kes de özdek sel girişmenin seçme ayıklama yalıtımına sahip olurlar. Kopan kopulan. Eksilen eksik olan ile tamamlayacak olan bağ.

Yalıtım çevreye karşı patlama öncesinin bağıntısı ile kendi bilincidir. Ama gerçekte ise evren öncesi tekil durumun yasallığı içinde olamamakla hiç bir zaman patlama öncesinin bağıntı bilinci de değildir.

Şöyle böyle hayali kopuk akis akışı içindeki kesikli durumla geçici karalı, bozunum ve entropi nedenle kararsız olmanın bağıntı bilincidir. Bağıntı bilinci süren sürmekte olan ve sürecek olan, bilincidir. Süren tarih olan, çevre olan, referans olandır.

Sürmekte olan, şimdiki hal ile kendi olan fail ve ben bilincidir. Sürecek olan; patlama öncesini, patlama anıyla parçalarına bindiren manyetik kuplaj eden belirmlerle geçici vahalarla hologramlı bağıntıdır.

Hologramlı (şeylerden bir bağıntıyla tekillikten gelen enformasyonu bindirişle kaydedip, kayıt bilgiyi en küçük birimine kadar kayıpsız geri veren) bağıntı, iz düşümlü görüntü; eksikliği veren imitasyon ile kendisini arayıştır.

Holografi olmayan tekillik yasaları nedenle tekillik yasalarına göre görüntü düşünme sanal imaj olanı ile evrenimiz içindedir. Düşünsel imaj bütünün kendisi olmamakla bütünü tamamlayacak olan eksikli görsellikler olup, şeyi kesikli durumları içinde beliren geçici kararlı miatla enerji düzenlerine geçirir.

Kavga, girişim, gelişim, dönüşüm bu evrene göre yasal olanla bu evrene göre olmayan bindirişler arasındadır. Bu sürtüşmenin ürünü olan olgu ve olay evrenimize göredir.

Evrem öncesinin hologram bindirişi bu evrene uzun bir olamdır. Yani olam hiçbir şeyle sınırlanmamış olmak. Olam ile olan imaj durumlar iş oluş olgu girişmeli yasa olaylarıyla evrenimizdir. Holografi olam belirme iş oluş olgu ve olaylarla çöktürülen belirlenen kısıtlanan belirlemelerdir.

Hologram oluma göre olan kuplaj bindirişler, burada parçacıkla eylem, dalga girişim ile imaj olan olgu düşünme girişimi, evrenimizin olma halidir. Yalıtım işi kuantum düzeyde geçen nesnel olgu de o işlev girişmeli bütünlük içinde en az dış dünya durumla kendisini çevreye kapatmasıdır.

Olam enerji dışta kalmakla yalıtılan olanla bulunan kesikli yapı ikinci bir eksikli yapıdır. Bu yapı hem çevreye göre, çevreyle uyumludur. Hem çevreye karşı yalıtım düzenini koruyan, korunma ile çevreye direnç koyup ölçme, çökme, belirlilik kazanmanın uyumsuzuydu.

Olgu yalıtım, kendi yalıtımla olduğu kadar dış dünya yasalarına tabii etkilenme ve enerji girdisiydi. Hem de yalıtım dış dünya düzensizliği olan kaosu kendisinde uzak tutmakla iç düzen ilişkilerini en az üstel ilişki durumuna çöktüren bağıntı işlevleydi.

Yalıtım uyumun uyumsuzluğu ya da uyumsuzun uyumu olan bir çelişkin durumdu. Yalıtım çevreye uymakla kısıtlı belirliliğini de sürdüren bir durumla hayatiyet kazandı. Hayatiyet uyum olan duruma zıt yandan etkin bir uyumsuz olmakla korunan ben bilinci olan özneydi.

Kesikli durum evrensel bütünden olup veya çevreye benzeyip; seçme ayıklama ile çevreye direnç koyandı. Hem çevredendi. Hem üstel durumlar olanağı ile çevresine kısıtlı bir dirençti. Oluş çevreden kendini yalıtmanın çevreye göre (çevreye oranla) çevreye karşıt bir ben bilinci çelişkisidir.

Kuantum bileşimlerin, kuantum sıçramasında yavaşlayan eylemlerle makro dünya belirmişti. Artık kuantum dünya giz perdesi gerisindeydi. Görünen, yoğun olan, yavaşlatılmış olan dünya atom ve molekül bileşenli organizeydi. Bileşke olan denge ve dengesizliklerdi.

Bileşenle sınırlanma yoğunluğu denge dengesizlikler arası gidiş geliş zıtlaşması sürtünme direnç olmakla eylemin korunum durumuydu. Korunan zıddıyla korunamamakla bozunandı. İç örgütlenme dışta örgütlenmeyle koloni, sosyal oluş, toplumsal oluş, düşünsel devinişti.

Kuantum dünya, görünen dünya organizesinin, makro dünya organizesinin; makro damgalı bilinç ve eylem perdesinin gerisinde kalmakla görünmez hayaletimsi üstel etkili belirmeydi.

Toplumsal oluş örgütlenme kesikli süreklisi, eksiğini sosyal ve kolektif birim sürelerle tamamlamakla yeniden hızlanıp kolektif düşünüşle, birey anlağı içinde kuantum sıçramalar yapan düşüncelerdi.

Kolektif zekâ bireye bindirişti ama bireyin değildi. Birey beyni kişi yetenekli katkı ile kolektif zekâ tekrarlarını üretiyordu. Kolektif zekâ dışta. Kolektif zekâ bindirişle (modülasyonla) kişide. Kişideki katkılarla dışa bindirişleydi.

Kolektif zekâ dışsal etkiydi ama çoğalan tekrarlarla yaşaması kişisi ve kişiler içseliyleydi. Kolektif zekâ kolektife olmakla kolektif referanslıydı. Kolektif zekâ dıştaki kolektif yapı üzerinde dolaşım çevrimleri ile kontrol edilip geri beslenme kontrolleri uygulama eylemleri yapılıyordu. Üstel etkili genellikle olan düşünce şimdi bir ucu kişide ben bilinci zekâdır. Bir ucu dıştaki kolektif zekâ veya anlak alır olmasıyla kişide tekrarları olan bambaşka bir düşünsel süreçti.

15 Mart 2020 5-6 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar