Mayınlı Bölgenin Gerçekleri Ve Naçizane Öneriler

1) Mayınları temizleme süresi 2014 te bitiyor. Ama, istenirse Ottowa Anlaşmasına göre süre bir 10 yıl daha uzatılabiliyor.
Bu gerçek halktan saklanarak, süre bitiyor, oldu, bittisi yapılmak isteniyor.
İktidarın kendisine oy verenleri ve diğerlerini, bu şekilde aldatmaya asla hakkı yok.

2) İşin finasmanının (parasının) yüksek olduğu ve karşılanamayacağı söyleniyor. Bu parayı istenirse halk bile kendi arasında toplayabilir ki buna gerek yok, çünkü bu işi parasız yapan Uluslararası yardım kuruluşları var, her istediğinde, en son olarak da, Somalili korsanlara karşı kuvvet gönderdiğimiz Nato'nun bir kuruluşu bu işi yapıyormuş. Askerler de bu seçeneği önerdi.
Ayrıca, bu iş için hibe yapan(geri ödenmesi gerekmeyen para) yardım kuruluşları varmış.
Bu dayanak da çürüdü.

3) Bölgedeki tarım arazisi çok verimliymiş. Ayrıca, ilaçlı tarım yapılmadığından, toprak çok temiz, organik tarıma çok uygun.
Aynı zamanda, petrol rezervleri olduğu söyleniyor. Başka yeraltı zenginlikleri de olabilir ki. Günümüzde toprak ve tarım özellikle kurak ülkelerde petrolden değerli.
Petrolü yiyip, içemezsiniz değil mi?
Böyle bir bölge nasıl yabancılara satılabilir. Vatanseverlik bu mu? Sn. Başbakan!

4) Oradaki köylüler, bu toprak bize verilirse, mayınları temizler, toprağın parasını da devlete ödeyebiliriz diyorlar. Köylülerin mayın temizlemesi onlar için tehlikeli olabilir. Bu nedenle en iyi seçenek bu işin Nato yan kuruluşuna yaptırılması.
Ödemeyi ise, köylüler ürün aldıkça rahatça yapabilirler.

5) Sn. Başbakan'ın bir mazereti de toprağın bölünecek olması. Bu da bir mazeret olamaz. Çünkü, burada toprak sahipleri birleşip büyük üretici kooperatifleri kurup bu sorunu aşabilirler.
Ayrıca, ekonomik çöküş yüzünden dağilan SSCB de (Rusya) topraklar büyük çiftlikler halinde devlete aitti. Ama, sonuç ne oldu? battılar ve parçalandılar.
Önemli olan büyük topraklar değil, toprağın verimli ve akılcı işletilmesidir.

Bütün bunları neden yazdım? arkadaşlar. Sn. Başbakan "istemezük" diyorlar, öneri getirmiyorlar dediği için.
Ben bu kadar öneri getirebiliyorsam. Konunun uzmanı bilim adamları ne öneriler getirirler, bir durup düşünün.

Yani sonuçta, biz haklı olarak, "öküzün altında buzağı arıyoruz." Sn. Başbakan.

29 Mayıs 2009 2-3 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    ARI KOVANINA ÇOMAK MI SOKTUK? Sn. Başbakan tarafından benim gibi düşünen çoğunluğun uğramadığı hakaret kalmadı. Şimdi de anti -semitizmle suçlanıyoruz.(Yahudi karşıtlığı) Kendisi "one minute, one minute,", "siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" diye dünyanın önünde bağırırken anti-seminist olmuyordu, mazlumu koruyan oluyordu. Topraklar israil değil de, başka bir yabancı ülkeye, 49 yıllığına verilmeye kalksaydı, biz yine bağıracaktık, sayın Başbakan. Türkiye Cumhuriyeti "muz cumhuriyeti mi?" ki topraklarını başkaları işletsin. Olayları istediğiniz gibi çarpıtmayı çok iyi beceriyor sunuz.