Melon Şapkalı Mavi Düşler

Zaman zaman düşlerimi yırtarım, dışıma çıkarım başka bir insan gibi. Boynumun kıvrımlarından kentler geçer, bazen bir varoş bazen jet sosyete eğlenceleri. Boynum kırılır yoksul düşlerde, dudak kenarlarım yırtılır sosyetik gülüşlerde. Bir yanım siyah kesilir yas'lanırım varoşlu bir yetimin gözlerinde, beyaz yutarım cılk yemişli bir sosyetenin sözlerinde..







Büyük çelişkili yeminler doğar parmak izimde. Her sabah bakır kokar nefesim, seven bir nefes dokunsa dudaklarım kalaylanır.
Yaşamak: mayhoş nar tanelerini parmaklarımızla avuçlarımıza döküp dişlerimize lezzetle çiğnemek gibi.
Yaşamak: kimsesiz bir çocuğun avuçlarına bırakılan bayram harçlığına konan sevinçler gibi..
Yaşamak: karşılıksız bir sevdanın bileklerine dinen intihar kesiğinden vaz geçmek gibi..







Zaman zaman düşlerimi yırtarım. Yeşil bir elmanın en mahrem yerinde meyve kurdu olurum. İçime sine sine yaşam ahengi girer taaaa ciğerimin iç yerine. Burnumun orta yerinde ekşir kokusu elmanın orta yeri. Ben en serencem sesimi zorlarım çıkmaz, sesimin sözünde boğulacağım sanırım. Alınımda güneş doğar, ah ne güzel ısıtmak her cismi, her canlıyı, her cansızı, her iyiyi, her kötüyü hatta. Bir yerlerde bir şeyler değişmeli ahhh... Değiştirebilsem..







Zaman zaman düşlerime yağmurlar yağdırırım. Şemsiye olmaz bende, kafamda eski bir melon şapka. Tenimin en ince yerine kadar ıslak kalırım. En nadide düşler içime işler zararı yok ıslak kalırım. Kaldırımlarda serçeler kuru kalır ben düşlerimin yırtığın da dikilmeden ıslaklanırım.







Mavi bir otomobil geçer önümden bakakalırım. Rengi mavi, tekerlekleri mavi, egzozundan çıkan duman mavi. Otomobilin içine gözüm ilişir direksiyonu mavi, koltukları mavi. Sürücüsüne gözüm ilişir; mavi gözlü bir kadın, mavi bir şal boynunda, elbisesi mavi, eldivenleri mavi, saçları, kaşları mavi. Kocaman bir gülümseme var yüzünde masmavi... Zaman zaman düşlerimi yolculuğa yollarım.
Mavi bir otomobilde; mavi gözlü bir kadınla mavi düşlere melon şapkamla yol alırım...






Mavi düşlere......

27 Kasım 2010 2-3 dakika 6 denemesi var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (1)
  • 8 yıl önce

    Geçmişten gelen güzel bir yazıymış mavi düşler kararmasın keşke tebrikler içtenlikle...👍