Michael Jackson Adında Bir Çocuk.

Michael Jackson'un ölümünü, geceyarısı dolaylarında CNN Live' dan öğrendiğimde çok üzüldüm. Yaşadığımız yüzyıla göre henüz genç sayılan bir yaştaydı.
İçimde sanki hiç büyümemiş ve hiç yaşamamış bir çocuğun ölümünde duyulabilecek bir acı duydum.
Bu bir yetişkinin, değil de hüzünlü, hasta bir çocuğun ölümü gibiydi.
Ayrıca, aynı yaş aralığında olduğumuzdan, bizim kuşağın, acılarını iyi bildiğimden, şan, şöhret ve para içinde yaşamasına rağmen, onun acılarını da anlayabilmiştim.
Çünkü, kazandığı bu büyük şöhret ve paralar, onun hiç yaşayamadığı, sonsuza kadar kaybettiğini bildiği halde, muhteşem malikanelerinde yaptırdığı lunaparklarda ve çocuk arkadaşlarda aradığı yitik çocukluğunu hiçbir zaman geri getirmeyecekti.
Karşıdan, beyazlığa özenen, çocuk tacizcisi gibi görünen, ama aleyhinde açılan bu tür davaların hepsinden, ABD gibi bir ülkede beraat eden, bu şöhretli adam, bir tacizci değil.Kayıp bir çocuktu.
Çok küçük yaşta sahneye çıkan Michael Jackson çocukluğuyla ilgili olarak bir belgesel programına şöyle konuşmuştu; "Benim gibi beş yaşından itibaren yüz milyonlarca insanın önünde büyürseniz, otomatik olarak herkesten farklı olursunuz. Çocukluğumu hiç yaşamadım. Benimki, normal bir çocukluk olmadı. Çocukluğumun tadını alamadım. Çocukluğuma çok çalışma, mücadele ve acılar hakim oldu. Daha sonraki yıllarda hem maddi hem de mesleki başarıya ulaştım. Fakat çok ağır bir bedel ödedim ve yaşamımın o dönemini yeniden yaratamam."
İşte, bu bir paragraflık açıklama, onun bütün yaşamının şifresini içermiyor mu?
Belki Michael şimdi, uzak bir alemde siyah küçük bir çocuk olarak, lunaparkta arkadaşlarıyla doyasıya oynarken, Billie Jean'i söyleyerek, moonwalk dansı yapıyordur kim bilebilir?

26 Haziran 2009 1-2 dakika 138 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (6)
  • 15 yıl önce

    dün gece den bu yana bir kaç dostumla hemen birbirimizi arama ve bunu paylaşma gereği duyduk belkide birbirinden farklı üç jenarasyonun aynı anda etkisi altında olduğu bu büyük fenomenin ölüm haberi garip bir şekilde bir yanımızın sanki garipçe uzakta ki bir dostu kaybetmenin masum hüznünü hissetmiştik . enteresandır ki sizin farkettikleriniz ve yazınızda ki şeylerden hemen hemen hepsinden eksiksiz paylaştık. çünkü o herkezde aynı acınası bir çocuğun oyuncak yaşamının içinde ki kaybolmuş ve oyuncağın kendisi haline getirilmiş bir sistemin son kobayıydı. ve bu yüzden belki de bu kadar kaçmak zorundaydı kendinden...

  • 15 yıl önce

    Nur Teyze, Michael Jackson hakkında yazdığınız yazınız

    çok güzel olmuş.Tebrik ederim. Michael Jackson'ın Müslüman olduğunu

    duymuştum.

    Allah Rahmet Eylesin.

  • 15 yıl önce

    ben michael jackson hakkinda bir bilgim yoktu ve sadece ünlü oldugunu biliyorum.. sarkilarini dinlemem, dans hareketlerini begenerek izlerdim..

    cocuklugunu yasayamadiginida simdi okudum ve birde sonrada müslüman oldugunu duymustum..yalan yada dogru bilemem tabiiki insan insandir ama müslüman oldugum icin hosumada gitti..

    denemenize gelince.. fevkaladenin fevkinde!!! 👍

  • 15 yıl önce

    evet allahtan rahmet diliyorum..

  • 15 yıl önce

    micheal jackson u çok sevenlerdenim. toprağı bol ollsun umarım bundan sonra mutlu olur. yazın için tessekkurler