Millenium Mektubu / Vasiyet

Dağı , taşı devirecek geceyi şarkılarla türkülerle atlatmıştık . Dünya ise hala yerinde duruyordu ne tuhaf ! Millenium; beklenen kıyamet inmişti orta yerimize ... Evet , bize hiçbir şey olmamıştı ,gökyüzünün ihtişamına bakıp gülümsüyorduk , mutluyduk üstelik . Havai fişekler atılırken sana uzandı elim , okşadım . Seni ne kadar sevdiğimi , senin için nelerden fedakarlık edebileceğimi , senin kılına zarar gelmemesi için tüm gövdemi siper edebileceğimi düşündüm .Kıyameti kılpayı atlatmıştık . Gökyüzündeki renkli ve alabildiğine sesli gösteri devam ediyordu . Seni aldatmak sayılmaz , bir yanımda eşim , diğer yanımda ilk kez uğruna can verileceğini keşfettiğim aşkım duruyordu . ( Umarım bu ifadelerim kıskançlığa mahâl vermemiştir . Hoş ; verse de bu aşkın içinde bunlarla başa çıkmak zorundasın ) Üzerimize ışık ve ses yağarken , yüzlerce insan ellerinde köpüren şarap şişeleriyle devrilen bin yılı uğurluyorlardı . Ben ; eksiksizliğimden utanıyordum . Sen henüz bilmiyordun ama ,o gece gökyüzüne savrulan paralarla hayatı kurtarılabilecek çocuklar ölüyorlardı başka kıtalarda . Bir yerlerde gerçek fişekler yağıyordu çocuk bedenlerinin üzerine , anneler ölüyordu . Belki de yaşamanın ilk kuralı önce kendini pohpohlamaktı ; önce can , sonra canan .Belki de , onlar canansız canın anlamsızlığını, sulanmazsa yediverenlerin açmayacağını bilmiyordu . ( Sen onlara bakma , ben seni seviyorum )
Soğuk bir geceydi , sıcak bir evimiz vardı . Mutlu azınlıktandık sevgilim . Yer yerinden oynarken , kapatıp kapımızı huzura çekilebiyorduk . Dünyanın tüm evsizlerine yetmiyordu dört duvarımız ,biz kalbimizi ve vicdanımızı geniş tutmalıydık . Sen daha bunların hiç birini bilmiyordun .Senin daha dünyadan haberin yoktu .
Ömrümün yetmeyeceği , sana öğretemeyeceğim korkusu sızlattı o gece içimi . Ben canı kadar , cananı da seven bir neslin peşindeyim bebeğim ( Sen , ilk çığlığını attığında sevginin en büyüğünü göreceksin biliyorum ) . Sevgisiz , aşsız ve yuvasız doğacak bebekleri düşünüyorum .Yarı sevincimi kaybediyorum .
Vasiyet ediyorum ...
Doğmamış bebeğim ; dinle ! Senden gelecek adına tek dileğim , yüreğini paylaş ki devirdiğimiz bin yılın utancına bir utanç daha eklenmesin . İnsan verdiğince insandır . Egosunun peşinde koşmak orman kuralıdır . Ben bir insanevladı yetiştirmenin umudundayım .Umudumu kırmayacağını biliyorum. Tomurcuğum , dünyaya mis kokan bir gül olasın isterim . Diğerlerinden kalan herşeyim senindir . Seni seviyorum...

1 Ocak 2000

14 Aralık 2009 2-3 dakika 4 denemesi var.
Yorumlar