Mor çatının kadınları

Mor Çatı, Türkiye'de kadına yönelik şiddete karşı mücadele amacıyla kurulan, ilk örgütlenmedir.
Bu örgütlenme, Beyoğlu Kaymakamlığı'nın Dünya Bankasından koşullu olarak fon sağlaması üzerine, eylül 2005 te başlamıştı.
Projenin sona ermesi üzerine, sığınağa yapılan maddi destek, önce azaltılmış, sonra da kesilmiştir.
Bu durum, Devletin sığınaklarla ilgili, politik bir irade ortaya koymak, istemediğinin açık bir
göstergesidir.
Belediyeler yasası, nüfusu 50 bini geçen belediyelere, sığınak açma yükümlülüğünü getirmekle beraber, çok az sayıda belediye, yasanın ilgili hükmünü yerine getirmiş, genelgenin uygulanmasını sağlayacak, maddi kaynaklar ve bütçe ise ayrılmamıştır.
Maalesef ülkemizde, çıkarılan olumlu yasaların, uygulanması sorun olmaktadır.
70 milyonun üzerinde nüfusa sahip ülkemizde, çok acı ki sadece, 36 kadın sığınma evi vardır.
Çaresiz kadınlarımız, babalarının, ağabeylerinin, kocalarının ve toplumdaki diğer erkeklerin, insafına terkedilmiş durumdadır. Bu konudaki mevcut devlet kurumlarımız da, pek çok konuda yetersiz kalmaktadırlar.
Mor Çatı Gönüllüleri, topladıkları imzalarla Meclise gitmişler, ama,Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı sn.Nimet Çubukçu ile görüşememişlerdir.
AKP kadın milletvekillerinden, sadece Fatma Şahin Hanımla görüşebilmişler ve kendisinden taleplerinin Çubukçu'ya iletileceğine dair söz almışlardır.
Daha sonra, Nimet Çubukçu yaptığı açıklamada, Mor Çatı gönüllülerine "para yok", devlet sığınma evlerine bütçe ayırmadı, demiştir.
Mor Çatı'ya gönderilen, kaynak kesintisi belgesinin altında, "BAŞBAKANLIK,SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI"nın (FAK-FUK FON) imzası vardır.
Gelirleri, halkın ödediği vergi ve cezaların (trafik cezaları gibi) bir kısmından oluşan bu vakfın paraları, medyadan izlediğimiz gibi, personelinin seminer adı altında, aileleriyle birlikte Antalya'da beş yıldızlı bir otelde, bir hafta dönüşümlü olarak tatile gönderilmeleri, seçim rüşveti olarak Akp'ye oy potansiyeli yaratmak için, adi kömür, gıda yardımı, suyu, elektriği olmayan evlere, buzdolabı, bulaşık makinası yardımı, para yardımı, vb. gibi iktidarın çıkarları için uygun gördüğü yerlere harcanıp, har vurup, harman savrulmaktadır.
Ama, bu fondan ne "UMUT ÇOCUKLARI DERNEĞİ"'nin, ne de "MOR ÇATI VAKFI" nın yararlanamadığı, ne yazık ki açıkça görülmektedir.
Herhalde bu kuruluşların mensupları, iktidar partisi için, oy potansiyeli oluşturmuyorlar.
Bu durumu, önce insan, sonra kadın ve anne kimliğimle kınıyorum.

imza kampanyası ve yardımlarınız için
www.morcati.org.tr

13 Mart 2009 2-3 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    Dün medyadan izlediğime göre, başbakanın kendi fonu gibi kullandığı fak-fuk fon kaynakları, partililere dağıtılmaya devam ediyor. Şimdi de stadyumlarda 100 er lira için insanlarımızı rezil etmeği sürdürüyorlar.🙂