Muallimlere (Gününüz Kutlu olsun)

Bir 24 kasım daha gelişiyle yad edip niteliniğini takdir ettiğimiz öğretmenlerimizin ve Atatürk'ün Millet Mektepleri Baş Muallimi oluşunun 80. yıldönümü münasebetiyle ?Öğretmenler Günü? olarak kabul edilen 24 Kasım Öğretmenler Gününü öncelikle kutlamak isterim. Muallim katının havasını nufus eden bir makale hazırlamak çok haz verici olacak ki heyecan ile yazdığım bu acizhane kelamları şaşkın ellerimle terbiye etmeye çalışmaktayım. bu güzel gün münasebetiyle İki hafta öncesi Baş muallim (baş öğretmen Mustafa kemal ATATÜRK'ü yad edip kaybettiğimiz o acı günün akabinde onu yad etmek bir türk evladına TÜRK CUMHURİYETİ vatandaşına bir görevdir. onun bize bahş' ettiği bu Cumhuriyet için minnettarlığımızı onun yokluğu vekaletinde Öğretmenlerimize kucak kucak dolusu teşekkür etmek bir önemdir, ATATÜRK'ÜN baş muallimliği izinde bu meslekte gidebilmek adım atabilmek bu kutsal görevde yer alabilmek cesaret ve büyük kabiliyet işidir, Cesaretlerinden ötürü' İnsan mimarı olan öğretmenlerimizi bir kez daha kutlarım.

Resmî Gazete'nin 26 Şubat 1981 günü yayımlanan ?Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği? hükümleri gereğince 28. yıldönümünü idrak ettiğimiz bu gün düşünülmeli ki Öteden beri, her toplumda meslekler içinde öğretmenlik en ?kutsal? meslek olarak algılana gelmiş, öğretmenliği ana meslek saymak, öğretmeni insanın hayatında ana ve babadan da ileri bir yere geçirmek, nesilleri onların yetiştireceğine inanmak, cemiyetin kalkınmasında öğretmenlere umut bağlama eğilimleri, uygulamaları, etkileme dereceleri ne olursa olsun, zamanımıza kadar canlılığını koruyagelmiştir. Atatürk'ün ?Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz.? sözleri bunun açık bir misâlidir. Öğretmene verilen bu önemli göreve bağlı olarak, ?nitelikli öğretmen? yetiştirme işi, öteden beri önem verilmesi ve öncelik tanınması gereken bir iş olarak algılanagelmiş; öğretmen adaylarının,ideal kabul edilen birtakım öğretmenlik davranışlarına sahip kılınmalarının ve toplumun ?örnek insanları olarak yetiştirilmelerinin gerekliliği her kitapta her maddede her nüshada her düşüncede savunulmuştur.
Yeni Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra, Türk Milleti'nin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için sarf edilen gayretler içerisinde muhakkak ki, Türk öğretmenlerinin büyük katkıları olmuştur. Onun içindir ki, Atatürk, öğretmenlerimize ayrı bir değer vermiş, gerek yurt gezilerinde, gerekse resmî ve özel konuşmalarında sistemli ve devamlı olarak öğretmenlerimize hitap etmiştir. ?Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.? ve ?Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.? hitapları bunlardan sadece ikisidir.

Değerli öğretmenler! Türk Milletinin geleceği olan genç nesilleri sizler yetiştiriyorsunuz. Vatandaşlarımızı cehaletin pençesinden kurtarma savaşını sizler veriyorsunuz. Yetiştireceğiniz nesillerde mutlaka sizin izleriniz, hatıralarınız ve bedeli asla parayla ödenemeyecek emekleriniz bulunacaktır mutlak.

Bir milletin geleceğini hazırlayan böylesine önemli ve ulvî bir mesleğin elemanı olan öğretmenlerimizi Türk Millî Eğitimine büyük emek ve hizmetleri dokunan, şu anda aramızda bulunan bulunmayan bütün öğretmenlerimize, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere minnet ve şükranlarımı sunarken, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün Milletimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını, gönül dolusu saygı ve sevgilerimle dilerim.



Öğretmen ressamdır
Bilgisiyle boyar güzelleştirir,
Birazda mimardır
Çizer böler izelleştirir
Öğretmen müzisyendir
Lugatıyla ezgileştirir..
Öğretmen öğretmendir
Tüm bunları iliştirir

Kimi zaman bilgisayar başında
Kimi zaman akan bir dam altında
Soğukta sıcakta kar altında
Öğretmen işcidir ameledir
Öğrettiği her harf ile sıvar kolları kipleştirir..
Öğretmen öğretmendir
Tüm bunları bir öğrenci de birleştirir..


23.11.2008

24 Kasım 2008 3-4 dakika 1 denemesi var.
Yorumlar