Müebbet

Yarım olan her şey şimdi beni kıskanıyor. Öyle yarımım ki, tamamlanmak adına savaşları durdurdular; hiçbir yarım kalmışlık bizde bu kadar güzel durmuyor diyorlar... O zaman beni tamamlayın, onu bana getirin, sevdiğimi getirin; yarım kalmak istemiyorum dedim. 'Senin ondan yana kaderin bu' dediler. Aklında uyumadığım, kalbinde yaşamadığım birinin yarım bırakmışlığını yaşatıyor kader. Yarım ay bile bana imreniyor, yarım elmalar bile 'pes' diyor...
Bir şarkının voltasında düştüm çukura, elimi uzattım, onu gördüm sandım. Gölgemmiş meğer... Bir kez daha fark ettim, ben onu çok özledim. Özümden koptum, özler oldum.
Ben tam olmak, tamamlanmak istiyorum; onu getirin bana, sevdiğimi getirin. Yaşamak istiyorum.
Ağaçlar yeşerdi, güneş yine, hep doğuyor. Takvim yapraklarını yırtmak bile onu geçmişime göndermiyor.
Bir telefon beklemek ondan, bir ses, bir gülüş, bir koku; bir yaşamak beklemek... Bir başkasına 'aşkım' diyor ya hani, aşktan nefret ediyorum. Bir başkasını kalbinde yaşatıyor ya, bütün kalplerden nefret ediyorum. Yalnızlığımla beni baş başa bırakıp gitti ya, bütün bekleyişlerden ölesiye nefret ediyorum.
Yarınlar da yarım. Başlangıcından kesmiş gibiyiz, sonu bir türlü gelmiyor; yarınlar da hep bugün gibi oluyor. Bana sevdiğimi bulun, sevmeyi yeniden sevmek istiyorum. Güneşinden kovulan bir ışık gibiyim, sanki güneş parıltımı kıskanıp beni bulutlara vermiş de, bulutlar da beni evlat edinmişler gibi. Eğer öyleyse bulutlarda buluşalım, nasıl olsa o bana gelince bulutum bile yeniden güneş olur.
Müebbet yedim ben bu aşkta, tahliye olamıyorum. Müebbet yedim sesine, kalbine, o çok sevdiğim gözlerine. Demir parmaklıkların yalnızlığında aşkımın ömrünü uzatıyorum saçlarım gibi. Her gün yıkanması, temizlenmesi, yeniden can bulması gerekliydi; yokluk da binince sırtıma kir pas içinde kaldık. Ziyaretime gelsin, elini tutmasam da gözleri kalsın bana. Ağlamak istesem ağlayamam.
Yarım olan her şey beni kıskanıyor. Söyleyin onlara, boşuna kıskanmasınlar. Gün ışığımı kaybetmişken neden kıskanılırım ki? Tam olmayı beklesinler, tamamlansınlar. Ben zaten bundan sonra hep ama hep kalbimdeki çiziklerle kırık dökük kalbimle kalbimde yaşayan o aşkın faturasını hatıralarıma keserek yalnızlığımla yarımım...

23 Mayıs 2015 2-3 dakika 464 denemesi var.
Yorumlar