Müslümanız

Yediden yetmişe kime sorsanız,müslüman mısınız diye, aynı cevabı alırsınız:"Müslümanım elhamdülillah."Tabi farklı bir cümle de beklenenez zaten çevre baskısından dolayı,ayıplanırsınız,dışlanırsınız.Konuyu destan yazar gibi uzun uzun anlatmaya gerek yok,öyleki  benim anlatmak istediğim karşımdakinin anlayabileceği kadardır,gerisi boşa kürek çekmek olacaktır.

Bence internet çağında değil,ihanet çağındayız ve bunu da profosyonel bir şekilde yürütenlerdeniz.Partililer seçmenini,evliler eşlerini,tüccarlar müşterilerini öyle bir aldatıyorlar ki akıllara ziyan.

Evimizde kedi köpek besleyen,onları özel pahalı mamalarla,sokak hayvanlarını ise kaderlerine mahkum ederek suçu devlete,belediyelere atanlardanız...

Ama müslümanız...

Postanede beş dakika,hastanede on dakika beklemeyi bırak,trafikte iki saniyeye tahammül edemeyip kazalara sebebiyet verenlerdeniz.Kornayı bir enstrüman gibi kullanarak hem diğer sürücüleri hem de yayaları  rahatsız etmekten zevk duyan bir milletiniz.

Ama müslümanız...

"Hak yemem,hakkımı da yedirmem," diyenlerin kolkola gezdiği bir düzenin içindeyiz,keşke her söylemlerimizi  eyleme dönüştürebilseydik bu kadar  ne söz etmeye gerek kalırdı ne de  bunca iki yüzlü insanların sayısı artardı.

"Ameller niyetlere göredir." Sözü ile özü bir olmayan,kandırmayı hüner,kandırılmayı ise kader sayan,her türlü haksızlığa susan,konuşanı ise hain ilan eden gene biziz.

Ama müslümanız...

Anamıza,bacımıza,karımıza  söylenmesini istemediğimiz sözlerin iki mislini başka kadınlara söylemekten çekinmeyen, onları inciten,ağlatan,hissiz kimseleriz. 

Ama müslümanız...

Varlıkta yokluğunu,gençliğinde çocukluğunu,ihtiyarlığında gençliğini unutup herkesi yargılamaktan geri durmayan yine biziz.

Ama müslümanız...

Her soframızda  ekmek dilimini  peçete yerine kullanıp çöpe atan,her gün bayat ekmekleri poşetler dolusu duvar kenarlarına bırakan yine biziz.

Şekil müslümanlığı mı,fikir müslümanlığı mı  diye iki ayırmak doğru değil ama dışı melek,içi şeytan görünümlü o kadar çok kimse var ki...

Ama müslümanız...İyi ki müslümanız ya olmasaydık acaba?


01 Şubat 2022 2-3 dakika 124 denemesi var.
Yorumlar