Müşteriye Küstahça Yaklaştım

Ben küstahım ve bu yanımla övündüğümü söylerim hep. Özellikle bu lafı bu gün orta yaşlı bir hanımdan işittiğim için hanıma hiç kızmadım hatta teşekkür bile ettim. Hanım amma da pişkinsin diyerek uzaklaştı.

Hanımın küstah demesinin nedeni belki fazlaca uyanık olmamdan veya yapacağım bir işi yapmak istemeyeşimden ve en güzeli de havaya girmemden kaynaklanıyor bu davranışımı da hoş karşılamıyor olabilirdi.

Hanımın derdiyse fazlaca bilgiç fazlaca ukalalıktan başka bir şey değildi. Benim işimi gözlerime soka soka böyle böyle yapacaksın sağa sola kaymasın temizlikçi silerken şekerliğin çiçeğini kırmış sağlam şekerlikte ki çiçek nasıl duruyorsa öyle olması lazım anladınız mı?

İyi bir dinleyici olmamdan daha güzel ne olabilir. Gülümsedim ve aynı gülümsemeyle hanfendi ne olur ne olmaz siz en iyisi mi bir başkasına gidin, bakarsınız lehim filan atarken kaydırırım, öteki sağlam şekerliğinizle tıpatıp uymayabilir beş liralık iş bize beş yüze patlar dedim gülümseyerek...

Neden böyle tavır takındınız birdenbire Küstahça! Ah teessüf ederim. Size tavır takınmak ne haddime? Yalnız sizin gibi işini ince eleyip sık dokuyanların işi hep ters gider. Tecrübeyle sabittir efendim dedim yeniden gülümseyerek. Olmaz ki ama böyle. Beni size yönlendirenler çok iyi usta olduğunuzu sizden başka da hiç kimsenin yapamayacağını önemle belirttiler..Haklılar efendim.
Ama ben yapmam...Küstah şey kendini ne sanıyorsun sen! Küstahım hanfendi en berbat huyumdur...

Halbuki şöyle yaklaşabilirdi,
Ustacığım hayırlı işler...Acaba bizim temizlikçi hanımın kazayla kırdığı şekerliğin çiçeğini yerine yerleştirmeniz mümkünse...

Ne var şimdi bunda? İnsanlık var. Sevecenlik var. Bilgiçlik yok. Ukalalık hiç yok. Malını gözüme sokmak yok. En önemlisi işimi bana öğretmesi yok. Bir de hava. Ulan sen de zenginlik mal mülk varsa çekicilik varsa..bizde de küstahlık var ustalık var...Her şey para mı hanfendi?

Hoşlanmadım sizden. Küstahlığı yeğledim..
09 Şubat 2011 2-3 dakika 181 denemesi var.
Yorumlar