Mutlu musun Beyaz Adam

Bir kızılderili atasözü der ki:
"Suda kavga eden iki balık görürsen bil ki az önce ordan uzun bacaklı bir İngiliz geçmiştir."
Halkı birbirine kırdırıp aradan sıyrılmak, ekonomik zenginliklere konmak, petrol, maden ve ucuz iş gücüne sahip olmak, daha daha ve daha da zenginleşmek. Emperyal (Yayılmacı) projelerin temel amaçları budur.
Kendi zenginleşip güçlenirken dünya ne yaparsa yapsın umurunda değildir. Önce böler, birbirine düşman eder, zayıf tarafı güçlendirmek için silah satar ki denge kurulsun ve daha dengeli mücadele olsun, daha çok insan kırılsın. Parası varsa alır, parası yoksa ele geçirilen topraklardaki maden ve petrol karşılığıdır silahların.
Son 300 yılda para ve safahatın tadını alan Batı son yıllarda iyice kudurdu. Artık elini sürmeden çeşitli proje ve oluşumlarla tüm dünyayı çete gibi, mafya gibi yönetiyor; terör örgütleri, radikal dinci gruplar kuruluyor ve destekleniyor.
Kendilerine yasal ortam hazırlayarak suçların en büyüklerini işledikleri halde ülkelerin yönetimleri ve yasalar el süremiyor. Siyasi ve askerî güçler, basın ve sanat ellerinde oyuncak. Önce ikna, sonra şantaj, sabotaj, zorlama, gizli veya açık pazarlık yöntemleriyle her türlü dini ve siyasi oluşumla başa çıkabilme yetenek ve gücüne sahipler.
Mutlu musun Beyaz Adam?
Bu Dünya'da sen de yaşamıyor musun?

Ankara, 31.01.2016

29 Mart 2016 1-2 dakika 5 denemesi var.
Yorumlar