Mutluluk Konvoyu

Aklımı oynatıyordum. Düşeş telaşlarım firkat gemilerinin feminen düşlerinde yüzüyordu. Bilmediğim zatların üstüne konan kuşları öttürdüğü hiçse senetlerinde hisse senetlerini kıskandıklarını izliyordum. Aklım, çıldırmaya lüzum gören yavrusu kanadına küs ejderhayı oynuyordu. Ben kimdim ve neden yaşıyordum? Kargılar balıkların olta züppe niyetlerinde beni özlüyorlardı. Her ne vakit beni ararsa gözleri, ben uzakta olurdum. Öyle kolay yakalayamazlardı beni; hayat bana öyle kolay tuzak kurdu yanıyla gelemezdi.

Bir sever, bir söver, bir özler, bir taşardım kendimden. Üç çocukla dul kalmış bir garip ananın mücadelesi değildi yaşantım lakin; ben de çoktan diş bilemiştim hayatın her bir biçimde hükmeden yanına.

Aklımı geri kazanıyordum. Üç beş kişilik mutsuzluk oyununda başrolü paylaştığı partner sevdasıyla açılıyordum hayata; ben mutlu olmayı istiyordum. Sahneden indim, ellerimi başımın arkasına koydum kusurlu kan çeken yanımla. Bir daha emmesine izin vermeyecektim kanımı, vampir gecelerine malzeme olmayacaktım. Ben yaşayacaktım mutluca.

Ellerimi lime ettiğim geçmişimin çöp cebine yerleştirdim, arakladım kader hanemin sonsuz mutlulukla başlayan numarasını ve tuşladım bir anda. Beni mutsuz ettiğine inandığım her balçık kendinde kirlenecekti her defasında. Dedi, dediler, dedim; zaman böylece tüysüz geçti. Sen şimdi bunları anlamazsın belki canım okur; canımdan çan çalan, fırsat bileyen rüzgarlar geçti. Duydum sesini, mutluluk konvoyuna bir ben yerleştirdim.

26 Eylül 2017 1-2 dakika 464 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (4)
  • 6 yıl önce

    Günün yazısını ve yazarımızı kutlarızud83eudd20

  • 6 yıl önce

    Teşekkürler.

  • 6 yıl önce

    Mutluluk, kimi zaman kolay, kimi zaman da zor yakalanıyor. Mutluluk konvoyunu yakalamak istiyor ise insan önce buna kendinden başlamalı... Sevda zaman zaman hüzün salsa da mutluluk veren yanları daha çoktur. Anılar taze ise de yine de geçmiş sevdalara takılıp kalmamalı, yeni güzelliklere yelken açmaya çalışmak, sıkıntıları da rahatlığa çevirecektir bir nebze de olsa. Yürekten tebrikler Dilara Hanıma...👍

  • 6 yıl önce

    Teşekkür ederim.