Mutluluk Oyunu

Biz insanlar yokluğa razıyızdır çok zaman. Yoksa yoktur! Hatta bilinen bir tabirle; 'Vardı da almadık mı?' bile deriz biz.

Yokluğa razı olmaktan ziyade, yok olmanın dayanılmaz acısını hafifletme terapisidir bu tür düşüncelerimiz... Toplumda pek önemsemeyiz de, yalnızlığımızda hesaplaşırız kendimizle nedense...

Kim bilir; belki de bu hesaplaşmada, 'Aralayanımız olmasın, kıyasıya kapışalım kendimizle' hissidir bizdeki duygular.

Öyle çok şeyler de istemeyiz; alçakgönüllüyüzdür. Sadece eksiğimizi tespit eder, onu talep ederiz yaratandan. Yatarken, kalkarken, yürürken, dinlenirken, doğadayken; ama en önemlisi sadece kendimizleyken isteriz hem de... Maksat karizma çizilmesin, kimsecikler duymasın. O kadar da gururluyuzdur. Oysa bilmeyiz ki zaten herkesler görmekte!

Yetinmesini de biliriz. Sadece eksiği ister, fazlasını verse de pek heveslenmeyiz. Kendi haddimizi ve yerimizi biliriz.

Nemize lazım? Çok şey istersek, o hiç benimsemediğimiz hırslı zenginlerden olacağız sanırız kendimizi ve sakınırız o tür duygulardan.

Bu kadar kolaydır mutluluğumuz.

Artık sırada isteğimizi şekillendirmek vardır. Rengi, boyutu, nasıl ve hangi şartlarda yapıldığı, niceliği, niteliği hayallerimizi süslemeye başlar. Dünyanın 7 harikası da önümüzde olsa, bakar, ama görmeyiz. Çünkü beynimizde sadece o isteğimiz ve özellikleri vardır iyiden iyiye...

İşte o an ve genellikle de çok zaman, arzuladığımız, çok istediğimiz o şeyle ilgili biri çıkar gelir. Birden irkiliriz. Düşüncelerimiz artık korku ve ürkekliklerle doludur.

'Bizi yaratan, o istediğimizi verir; ama ya kullanmamıza izin vermezse bir şekilde? Ya bizi varlık içinde yoklukla tanıştırırsa? Hiç değilse şu an zaten yok!' der ve derin bir nefes alırız.

Mutluyuzdur artık. Şükrederiz halimize... Önce sağlık isteriz ve kendimizden geçeriz.

Varlık değil yokluk mutlu etmiştir bizi...

Sahi! Şimdi düşündüm de... Varlık içinde yüzüp mutsuz yaşamak mı, yoksa yokluk içinde bile mutlu olabilecek birşeyler bulabilmek mi?

Hangisi?

17 Mayıs 2010 1-2 dakika 45 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (4)
  • 14 yıl önce

    "Varlık içinde yokluk." Madde dünyasında nedir, nasıldır? " Geçicidir" diye düşünüyorum. Hırs devreye girmemişse. Ama duygu dünyasında önemlidir. " Orda bir köy var uzakta " misali yaşamak, sevdiğini. Acıtır, incitir gibi geliyor. Var mı? Yok mu? Ya da nerede, ne kadar, ne zaman var? "Mış, muş gibi var olması bir süre sonra mutsuzluğu getirir beraberinde. Ve yokluk daha cazip görünmeye başlar. " Hiç değilse yok derim " düşüncesi ile. Düşündürücü bir yazıydı. Çok boyutluydu. Saygılarımla.

  • 14 yıl önce

    İhtiraslarımıza yenik düşerek; her daim var olsun da benim olsun kaprislerine kapılrsak;işte o zaman her şeyi baştan kaybetmişizdir demektir.Mutluluk,var olan bir şeyle birlikte uçup gider.

    Yoklukta mutluluk olur mu?O da tartışma götürür bence.Aslında küçük olan şeylerden mutluluğu yakalamasını bilmek lazım...

    Anlamlı bir yazıydı hocam.Tebrikler...Selamlar...

  • 14 yıl önce

    Bu sitede çok zaman yorum altı yerin olmamasına seviniyorum sanırım :) Öyle düşündürücü yorumlar geliyor ki; tam "Acaba ne desem cevap olarak?" dediğim an aklıma yorum altı olmadığı geliyor :)

    Şaka bir yana yazı kısmında bu tür yorumları, (Düşündüren, yazıya yeni yazılar bile ekletebilecek yorumları) seviyorum.

    Ama hep diyorum; bu sitede yazılara pek ilgi duyan olmuyor... Şiir bölümü ise çok harika...

    Teşekkürler değerli yorumlarınız için...

  • 14 yıl önce

    yüreğine kalemine sağlık abim