N'apıyoruz?

Neyin peşindeyiz şu hayatın,hergün adımlarımızla kimleri kovalıyoruz.Farkında mıyız geride bıraktıklarımızn,emin miyiz hayatımıza olumlu birşeyler takdim ettiğimizden aldığımız kararlarla?
Değiliz,neyin peşindeyiz bilmiyoruz,birini kovaladığımız zaten yok,(zaman bizi kovalıyor biz kaçıyoruz sadece.)geride bıraktıklarımızın farkına varsakta geride bıraktık diye değil nasıl bıraktık diye farkına varıyoruz...Eminiz belki hayatımızda aldığımız kararlara.(pişmanlığı sonradan çıkıyor)Emin olmadığımız anlar olmuyor değil(o zaman sanki daha iyi oluyor).
Yani birşeyler kaybederken birşeyler kazanıyoruz.(önemli olan birşeyler kazanırken birşeyler kaybetmemektir)Öyle gelip geçiyor yada geçecek değil mi hayat?
Peki ne yapıyoruz ki hayat bu şekli alıyor ne diyoruz biz hayatada bi bakıyoruz ki böylesinde dallanıp budaklanmış zehirlisinide zehirli olmayan çiçeğinide vermiş.Nasıl fark ediyoruz.Çok basit değil mi?Ağlayarak,pişmanlık duyarak,gülerek,güldürerek...

***
Yakışmaz şairlere böyle sözler...Kendi kendime bunu diyorum şimdide.Neden bahsettim daha az öncesine kadar değil mi?
Ben olsam şimdiki söyleyeceklerime kulak asardım.Hayat öyle yada böyle gelip gidecek siz geleceği yada geçmişi düşünmeden yaşamayı öğrenin...Vicdanınız ve şerefiniz her zaman omuzlarınızda tabikide yüreğinzde olursa hayata "Ne yapıyoruz biz,ne olacak ya?"diye bakmayız...

13 Kasım 2009 1-2 dakika 2 denemesi var.
Yorumlar