Nasip

Ne zaman yavrusunu emziren bir inek görsem içimde çiçekler açıyor. Hele çocuklar. Hele kız çocukları. Dünyam aydınlanıyor onlar güldüğü zaman. "Ben en hakîr insanı kardeş sayan bir ruhum" diyor Mehmet Emin YURDAKUL. Seneler geçti ben hala buyum. Seneler geçse de bu olacağım. Böyle kalacağım. Dünyanın tükenmez kederlerinden ruhum yorulsa da teselli bulacağım bir güler yüzde. İnsanların bir sözünden kırılsam da büsbütün ümitsizliğe kapılmayacağım. Güzel atan yürekler de var biliyorum. Kederli bir arkadaşımı görürsem yolunun üstüne oturacağım.!

Boğulan birini gördüğüm zaman yüzme bilmesem bile o denize atlayacağım.! Keşke yağmur yağsa dedikten sonra ıslanmamak için şemsiyemi açmayacağım. Saygıda kusur ettiğim bir insanın beni affetmesi için gerekirse gururumu ayaklar altına alacağım.! Yumuşak gönüllerde taht kurabilmek için her türlü fedakarlığı yapmaktan kaçınmayacağım. Bana güven duyan insanlara bir ömür boyu sadakat ve vefa borcum olduğu şuurunu asla yitirmeyeceğim. Maişet derdine düşsem de şerefimden asla taviz vermeyeceğim.

Darağacını karşımda kursanız ellerime dokundurmadan kendim tekmeleyeceğim. Azrail karşımda belirse ölüme eyvallah etmeyeceğim. Ve şair'in dediği gibi. Tam düşecekken tutunduğum tuğlayı kendime rab bellemeyeceğim. Ve tabi hayatta olduğum süre boyunca Mustafa Kemal Paşa'nın "İstikbal göklerdedir, Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, Türk; Ökün, Çalış, Güven" sözlerine asla ihanet etmeyeceğim.!

Tüm güzel insanların günü aydın olsun. ♥️

04 Mayıs 2024 1-2 dakika 8 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar