Ne Yanan Olmak Ne de Yakan Olmak En İyisi İnsan Omak!

Ne Yanan Olmak Nede Yakan Olmak En İyisi İnsan Olmak !


Yananlardan mısınız?, Yakanlardan mısınız? Böylesine bir soruya muhatap olmamak için bu fani dünyaya hiç gelmemeyi tercih ederdim. Bu soruya duymamak için sağır ve dilsiz olmak isterdim. Aslında böylesine bir yazıyı yazmak yerine ölmek isterdim çünkü ben ne yakan nede yakılan olmak isterdim. Ben insanım ve İnsan olarak kalmak isterim.
Bir ülke dünyanın merkezi durumunda. Bir vilayet ülkenin merkezi durumunda. Tüm dünyanın bölüp parçalayıp yönetmek için iştahını kabartan bu ülkede Aydınların, ilim irfan sahibi olanların, toplumu yönetmek için öne çıkanların kısaca etkili ve yetkili olan büyüklerimin karşısında benim gibi bir yarım akıllının böylesine önemli ve hayati bir konuda yazı yazması ne kadar doğru bir davranıştır takdiri bu satırları okuyanlarındır.
Gittiğim her yerde yakanlardan mısın yananlardan mısın sorusuna muhatap kalmak canıma tak ettiği için ve hele bazı kendisini bilmez aklı evvellerin birde şaka babında böyle bir soru sormaları beni insanlığımdan utandırdığı için bu satırları yazmak zorunda kaldım. Ben bu davranışımdan dolayı insan olan ve misakı milli sınırlar içerisinde yaşayan Dili, Dini, Irkı, Rengi ,Mezhebi ne olursa olsun kardeşim saydığım ve kardeşim bildiğim herkesten özür diliyorum. Cüretimi affetsinler. Fakat bana böylesine bir soruyu yönelten ve görünüşü insan şekilli mahluklara sormak isterim ki yeryüzündeki hangi dinde insan yakmak var? İnanmayanlarda sormak isterim ki hangi sosyal yaşam kuralları içerisinde insanın yaşama hakkını elinden almak var. Hangi ahlaki değerlerde insanları ayırımcılık tohumlarıyla birbirine düşman etmek var. Bana bu tür soruları soranlar bilmelidir ki yananlarda, yakanlar da sizin gibi ayırımcı zihniyetin sergilediği gösteri sonucu yandı ve yaktılar.
Bana bu soruyu hayasızca soran insan kılığındaki mahlukatlar da bilmelidirler ki. Yananlar da yakanlar da bilmelidir ki vatanı olmayan insanın dini olmaz, dili olmaz, onuru ve haysiyeti olmaz. Ancak bir vatana sahip olunursa ulvi ve kutsi değerleri hem yaşama hem de yaşatma imkanına sahip olur insan. Tarihi öğrenmek gerek ve ondan ibret almak gerek vatanı olmayan ya da vatan saydıkları toprakların başka devletlerin egemenliği altında olmasından dolayı asimle edildikleri ve dinlerini dillerini ve milliyetlerini sahiplenemedikleri ni unutmamak gerekli.
Kısaca vatan toprakları üzerinde yakan ya da yanan olmadan hele de böylesine bir soruyu soran hiç olmadan, insanca ve insan gibi yaşayan olmak gerekli diye düşünüyorum .Yananda yok zaten sadece dumandan zehirlenen demokrasi şehitlerimiz var. Yakan insanda yok zaten yangın çıkaran hain eller var. Kısaca vatan topraklarında şimdi yakanlardan mısın ,yananlardan mısın diye dolaşan ve insanlıktan nasibini almamış ayrımcılıktan ve kaos çıkarmaktan her zaman çıkar sağlamış zihniyetlerin sergiledikleri bir oyun vardı Sivas'ta o gün O DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİN RUHLARI ŞAD OLSUN. Onlar o gün bir ölüm borçları vardı ödediler. Âmâ Sivaslılar onların arkasından her gün ölüyor her gün yürekleri yanıyor.ve yanmaya da devam edecek. Yüreğimden öğle sözler fışkırıyor ki burada yazmak için ama sürçü lisan etmekten korkarım. Sürçü lisan ettim se tüm insanlardan insanlık adına özür dilerim.

03.NİSAN.2009

09 Mayıs 2009 3-4 dakika 5 denemesi var.
Yorumlar (3)
  • 15 yıl önce

    sevgili osman bey yazınızdan dolayı öncelikle sizi kutluyorum ben yananlardanım elbetteki onların yanındayım sorun ne olursa olsun yananlar insan bunu hiç bir şekilde bir açıklaması olamaz bizler türkiye cumhuriyeti üstünde yaşayan insanlarız halkız öncelikle birbirimize saygı göstersek anlamaya çalışsak ortada hiç sorun kalmayacak aslında umarım bu acılar biter yaralar sarılır ki biraz zor duyarlılığınızdan dolayıda teşekkür edrim

  • 14 yıl önce

    Osman Bey! Sivas'taki o insanlık dışı yakma olayına ilişkin olarak söylediklerinize bütün kalbimle katılıyorum.

  • 14 yıl önce

    DOSTUM; YAZINIZ VE İÇERİĞİ ÇOK GÜZEL. KUTLARIM SENİ.

    DÜŞMANLIKTAN, NEFRETTEN, KİNDEN, GARAZDAN KÖTÜLÜKTEN İNSANLIK ADINA HİÇ BİR OLUMLU GELİŞME OLMAZ. ONUN İÇİN HEPİMİZ BİRBİRİMİZİ SEVELİM. ÖNCE İNSAN OLALIM. ÇÜNKÜ SEVİP SEVİLMEDEN İNSAN OLUNMAZ.

    İNSAN OLUP KARDEŞ OLUNMADAN DA BU HAYAT PAYLAŞILMAZ.

    HAYATI KOLAYALŞTIRIP PAYLAŞMAK İSTEYENLER ÖNCE SEVİP SEVİLMEYİ, SONRA İNSAN OLMAYI ÖĞRENSİNLER.....