Neden Kimse Deneme Okumuyor

Neden saçlarımız dökülür? Ya da neden aşık oluruz? Bunların arasında nasıl bir korelasyon var, deneme okumanın bunlarla ilgisi var mıdır, varsa nedir ? Soruları istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz, fakat asıl sorun bu değil. Genel olarak aynı çerçeveden bakamayacağımıza göre, herkesin cevapları da farklı olacaktır büyük ihtimalle. Cevapları bir araya getirip birleştirdiğimizde ise tartışmalar giderek büyüyecektir.



Deneme okumak daha mı çok enerji gerektiriyor peki? Ya da öykü okumak ? Birçok insan uzun yazıları okumayı istemez, hele internet ortamı gibi tüketim toplumunu en iyi yansıtan bir yerde, herkes kısa yazıların başında toplanır, insanların acelesi vardır çünkü, tek okumalık yazılar, kullan at hemen tüket mantığına göre sıralanır insanların kafasında. İnternette yazılanların ömrü çok kısadır, belki bir dakikalık,belki bir saatlik, ama kısadır sonuçta. Dijital çöplükte yerini alır yazılanlar, her gün her saat belki de onbinlerce insan bir şeyler yazıyor internete, bence bunların birçoğu da gereksiz saçma sapan şeylerdir ama bunu engellemek imkansızdır, internet dünyayı ele geçirmiş vaziyetteyken insanlar da bu imkandan faydalanmak istiyorlardır normal olarak.



Böyle bir durumda kaliteli yazıları diğer niteliksiz yazılardan nasıl ayırt edebiliriz peki? Bütün yazılanları okumamız imkansız olduğundan bunu ayırt etmek de çok zor hatta imkansızdır, ya da neye göre kime göre iyi ya da kötü diyebilirsiniz yazılanların. Bana göre iyi olan size göre kötü olabilir. Fakat okudukça aradaki farkı karşılaştırabiliriz, ya da ilk başta saçma gelen bir yazı ikinci okuyuşta anlamlı gelebilir. Yani okumak gerekiyor yazılanlar uzun olsa bile, internetten şiir okumak daha kolay olsa da deneme öykü de okumak gerekiyor, yoksa belli sınırlar içinde kendimizi kısıtlamış oluruz ki özgürlüklerin en ön planda olduğu küresel teknoloji çağında kendimize hapis hayatı yaşatmış oluruz bu şekilde.

24 Nisan 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (1)
  • 11 yıl önce

    Zahmetli işler birazcık uğraş gerektiren işler insanlara angarya gelir çoğu zaman basit ve daha kolay işlere nazaran. Ama bir de şu var ''Zahmetsiz rahmet olmaz.'' Güzel bir deneme kutlarım içtenlikle...👍