Nehir

Nehir

Küçük bir damlama masumca dağdan aşağı şakacı bir şekilde kıvrılıyor. Yağmurdan fazla sularını isteyerek bağışlayan yemyeşil çayırlarla çevrili bu damlama, küçük bir dereye dönüştürülebilir. 

Yaşlı ve genç ağaçları geçerek yolculuğa devam eder. Yaşam iksirini minnetle kökleriyle kabul ederler. Diğer küçük dereler derenin iki yanında tekrar tekrar buluşur ve onunla birleşir. Sevimli, şimdi yolu geniş bir nehir gibi takip ediyor, başından beri düzleştirdiği. Küçük akıntılar belirir. Orada su, nehir yatağında yatan taşların etrafında dans ediyor. 

- Evet, gerçek bir neşe dansı ortaya çıkıyor. 

Güneş ışığında parıldayan taşlar gerçekten neşe dolu ve bağışlanan minerallerle suya teşekkür ediyor. Başka bir verme ve alma ortaya çıkıyor. Gittikçe genişleyen nehir artık özgürlüğünün tadını daha da çok çıkarıyor, görevini kendinde biliyor ve yılmadan yoluna devam ediyor. Ve yine de bunun doğru yol olduğundan emin. 

Henüz bilinmeyen bir hedef onu beklemektedir, daha nice maceralar yaşıyor ve yine de doğru yol olduğundan emin. Yaşamsal enerjiyi kendi içinde hisseder ve oluş ve yok olmada önemli bir yere sahip olduğuna dair doğa kanununa güvenir.

- O hayattır!

~ Asla unutma “SEN” susun.

26 Ocak 2023 1-2 dakika 43 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar