Neler oluyor bize

Neler oluyor bize
Karpuz gibi ortadan ikiye bölündük, bir yanımız beyaz diğer yanımız kırmızı, bir tarafımız evet diğer tarafımız hayır.
Bu günler zor geçecek, zordan da zor. Nahoş şeyler oluyor, insanlar kırgın, küs bakıyor gözler, şüphe çoğalıyor sözcüklerde. İftira, itham, hakaret alabildiğine ortada.,kim kime, kim Duma. Nedensiz bir serüvene başladık yine, bu gidiş gidiş değil bence.
Nedir bu kin, neden bu anlamsız saldırışlar, niçin bu kasvet, nereye gidiyoruz? cevapsız sorular da birbirimizi üzüyor, kardeş kardeşe kin nefret besliyoruz, oysa bir çok seçimler yaşamış, sandığa giderek vatandaşlık görevimizi yerine getirmiştik. Kardeş, baba, anne, oğul, komşu, eş, dost, mahalleli, herbirimiz ayrı ayrı partilere oy vermemize rağmen seçimlere güle oynaya gitmiştik,
Şimdi öylemi; kardeş kardeşe küsmüş, baba oğluna kırgın, eşleri evet hayır ayırmış, sokak bölünmüş, mahalle selamsız mezarlığına dönüşmüş, toplumsal ayrılık gözler önünde, soruyorum ; neler oluyor bize?
Oysa fikrimiz, rengimiz, oyumuz ne olursa olsun, ister evet diyelim ister hayır, özgürce, barış içinde birbirimizin düşüncelerine saygı gösterirsek daha iyi olmaz mı?
Bu vatan bu bayrak bizim, ne olur kin nefret beslemeyelim, kışkırtmalara, oyunlara gelmeyelim, isteyen evet isteyen hayır desin, birbirimizin fikrine saygı gösterelim, bölmeyelim, bölünmeyelim,.

22 Şubat 2017 1-2 dakika 27 denemesi var.
Yorumlar