Newyork Times Hayırlı Olsun

Ne garib değil mi ellerim bu başlığı dahi yazarken sanki kirlendi. Neden mi Newyork Times ve Hayırlı olsun kelimeleri bir arada olması. Ne var değil mi bunların bir araya gelmesinde. Ne olur yani yok bir şey yok sadece bir vurgu için diyorum bunu. Evet iki kültürün bir araya gelmesinden ziyade aynı kazanda ikisininde karıştırılıp bir bulaşık suyu gibi önümüze servis edilmesi. Hadi canım sende ne biçim konuşuyorsun ne kadar gerici yobazsın diyorsunuz değil mi biraz açmak gerek konuyu, oklava nerde biraz yayalım açılsın ki içindeki tüm erimeyen sert suyla karışmayan unlar görünsün...

Evet dünyanın öbür ucunda yayınlanan bir gazete Türkiye'de yayınlanacak. Yani en iyi ihtimalle yerel haberleri ve Amerikan medyasından derlenen haberleri harmanlayıp önümüze koyacak. Büyük Emparyal imparatorluğun yayın organı bizim kültürel organımızın içinde bir kanserli hücre gibi çoğalacak . Bir zaman sonra artık ne biz ne onlar olacak ortaya mutant bir canlı çıkacak. Yahu sen uçmuşsun diyenler vardır. Asıl Demokratık açılım dendiğinde yeri göğü inleten ya sev ya terk et diyenler bu duruma karşı bir şey söylemeli. Bu gazete olayı yağın suyun üzerine çıkması gibi gerçekte ne olduğunu gösteren bir örnek. Kültür, milliyet, kişilik , karakter diyoruz. Bunlar bizi biz yapan onları da onlar yapan olgular. Eğer zenginleşmek istiyorsak editörlüğünü Amerikan emparyel sisteminin yaptığı bir medyayı Türkçe yayınlamakla zenginleşemeyiz. Biz Amerikayı bizim içimizden yetişen hem bizi tanıyan gazetecilerin kalemlerinden anlayabiliriz. Haber yansız yazılmaz, her haberin bir anafikri bir metafizik anlamı , bir inanç boyutu vardır. Amerikan vari yapılan haberden ne beklenebilir ki.

Diyordum ya o miliyetciliği savunup kendi diline, örfüne en özde kendi inancına sahip çıkmayıp siyasette koltuk sevdasında olanlar var ya onlara hayırlı olsun tekrar yazamayacağım o malum gazete çünkü bu Türkçe kokan sayfaya yakışmıyor. Her şey yerinde güzel, Türkiye'de Türkçe Amerika'da İngilizce daha fazlası değil.
(Eylül 2009)

30 Eylül 2009 1-2 dakika 14 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    Milliyetçi diye geçinen insanlarımızın tek derdi kürtler.batıdan iliğimizi kemiriyorlar,kanımızı emiyorlar farkında değiller,söylesen gelişim,kültür zenginliği falan gibi bir sürü abidik felsefik kelamlar sarfetmekte üstlerine de yoktur hani.. sonracıma efendim,gençlerimiz batıya daha çok özensin,orasının kafa yapısında olsun ki(amaçsız,tutarsız,gereksiz,birçok şeysiz ),daha kolay güdelim ( koyunuz ya hani )..

  • 14 yıl önce

    Teşekkürler Evet ne olursa olsun tüm renkleri olan bir dünya istiyorum. Amerikan arka sokaklarındaki cinayet haberler, onların hiç anlamayacağım siyaset haberleri, dahası onların beni anlamadan yaptıkları haberlerden bana ne.. Oturup Sultanahmet bir yanda Ayasofya'ya bakıp derin derin düşünmek iki adım ötedeki o dört bir yana at koşturan, her mileti kendi diliyle ve kültürüyle canlı tutan ecdad ne asil insanlardı. Hani bazen diyoruz ya Osmanlı yıkılmazdı eğer kendi dilini kültürünü zorla o insanlara kabul ettirseydi. Eğer bunu yapsaydı ne büyük bir kıyım olurdu. O güzel diller renkler birbir yok olurdu. Artık isimleri anılmazdı. Bunlar beni aşan mevzular ama ben her çiçeği ayrı seviyorum, her sesi ayrı , her notanın bir başka güzeliği var. Tek hakim otoriter bir güç her zaman kendine köleler yetiştirmekten başka bir şey yapmaz