Noter Onaylı

Yazmaya başlayalı kırk yılı geçti.Yüzlerce şiir yazdım.Gazete,dergi ve kitaplarda yayınlandı.Binlerce de şairin yazı ve şiirlerini okudum.Daha çok dergi ve kitaplardan okurum.Beğendiğim şairler ve şiirler de var, hiç beğenmediğim şair ve şiirler de var.Ama okuya bildiğimi kadarını okurum.Okumadan da bırakmadım.Bir yazarın veya şairin yazabilmesi için çok çok okuması gerekir.Yoksa yazamaz.Öyle birkaç güzel cümle bilmekle şairlik olmaz.Bu da bir yetenek işidir.Ondan önce de kişinin kendisini yetiştirmesi önemlidir.İnsanda kabiliyet vardır ama usta bulamazsa kendini yetiştiremez ve yeteneklerini sergileyemez.Ustasını bulur ve kendini yetiştirirse yeteneklerini sergiler ve büyük bir sanatkar olarak karşımıza çıkar.Eserleri de elden ele, dilden dile dolaşır.Okunur,yazılır ve bestelenirse ,çalınır, dinlenilir.Güzel bir eser ortaya çıkmış olur.
Geçen gün bir arkadaşımızın şiirini okudum. Şiire ve yazarına bir şey demiyeceğim.Sadece kutlarım.Benim dikkatimi çeken şiirin sonuna 'noter onaylıdır!'yazısı oldu.Güleyim mi,düşüneyim mi bir karar veremedim!
Ben kendimi ne büyük bir yazar ne de iyi bir şair sayıyorum.Zaten öyle biri olursam okuyucu beni en yüksek yerlere getirir ve gereken değeri verir. Yok değilsem geçinir gideriz işte.Çok ünlü dediğimiz şairlerin şiirlerini okuruz.Zaman zaman meşhur olan şiirlerinin hayat hikayelerini yazarlar.Büyük bölümü tesadüfler eseri tanınmış ve meşhur olmuştur.Tabii şairi de kutlamak lazım.Yazmasaydı elbette o şiir olmazdı.O sanatçı da onu besteleyemez ve adı duyulmazdı.Ama her iki sanatçıda o kadar meşhur olsun diye düşünerek yazdıklarını hiç sanmıyorum.Binlerce şiir yazılır, yüzlerce beste yapılır, içinden bir veya bilemedin bir kaçı meşhur olur.Gerisi çöpe atılır gider.
Meşhur olanlara gelince;
Olmuş ama biraz gayret,biraz emekle işler yoluna girmiş.Yoksa kendiliğinden olmamış elbette..
Benim garibime giden bu şair arkadaşım bu noter onaylatma işini nasıl akıl etmiş? Hayret doğrusu!.Herkesin akıl edip düşüneceği, düşünse bile yapacağı bir iş değil.İnsan düşünse bile, düşündüklerini çok azını yapar.Gerisi düşünce aşamasından ileri gidemez.Arkadaşım hem düşünmüş, hem de notere onaylatmış.Kutlarım doğrusu.İler de belki ben de onaylattırırım.Belli mi olur?Sizler de noter onaylı şiirlerimi severek! okursunuz.Sanırım!...Daha ne diyelim;
Böylece noter onaylı şiiri de okumuş olduk.Haydi hayırlısı olsun!
Bir daha noter onaysız şiir okumam arkadaş, haberiniz olsun!

26 Mart 2014 2-3 dakika 115 denemesi var.
Yorumlar