Ö/l

Öptüğün dudakları ben önceden yazdım sevgilim, o dudaklar başkalarının dudaklarıydı; yalnızlığı pazarlıyordum ben yalnızlara. Benim işim de buydu. Harfler soyunurken gecelere, içimin güzelliği görünmesin sana diye soysuz fahişeler yetiştiriyordum imdadıma. Şimdi öl, ö ile l birbirinden ayrılmasın; sen öl. Bir daha böyle konuşmayacaktım, bir daha seni konuşmayacaktım kendimle. Sözüm sakız oldu, çiğnedim bir kez daha.

Okşadığın tenleri işleyeceğim, dokuyacağım duvarlara. Küçük dilini yutacak sensiz olan evim. Ben bu çatıda, gittiğim her yerde seni aramaktan ve aslında sensiz seninle olmaktan yoruldum. Bırak da başkaları dokunsun bana diyorsun, ben sana yalnızca yıllar yılı harflerimle dokunurken. A ile ş yan yana gelince aşım oldun; yokluğun nice açlıklara saldı beni, sonra yanlarına k'yi kattım. Aşk oldun. Bırak, giymesin üstünü ay. Güneş çıplakken ay namuslu olsa ne çıkar Namussuz gecelerimde?
Başkalarına soyunacaksın sen de. Başkaları aşkın olacak benden sonra. Öl, ö ile l birbirinden ayrılmasın sevdiğim; sen en iyisi mi öl. Çünkü bensiz kendini yaşarsan, bir başkasında nefes olursan ben ölürüm. Ben ölmem, ölemem, ölmemeliyim. Harflerim öksüz kalırlar, yirmi dokuz harfi ve bunca yetim cümleleri bir de öksüz bırakamam. Ö ile l birbirinden ayrılmasın, sen en iyisi mi öl...

Aşkla sevildiğin günler buram buram yalnızlık kokan gecelerime gelsin. Ö ile l yan yana dursun sevdiğim; ben yaşamalıyım, bencilce ter döktürmeliyim aciz dünlere; Bir takımdı, bir ekipti, bir oyundu, bir savaştı. Aşk olsaydı yarım kalmazdım, aşk olsaydı yaş değil telaş hiç değil, her şey olurduk. Bu dünyanın gönüllü sevenlerine ihtiyacı yok dediler, hiç oldum. Sana bana gerek kalmamış bu düzende, ö ile l sevişsin sevdiğim; sen en iyisi mi öl.

Gözlerinden öptüğüm şarkıların yavanlığı bulaştı ruhuma, hiçbiri güzel değil ben çirkinken. Ö ile L şarkılar söylesin sana, sen en iyisi mi bundan sonra bende öl... Sen ölmezsen ben ölürüm, bak körpecik sevdaların lâl talihleri incinir. Kapa gözlerini, böyle de çok güzelsin. Ö ile L sende böyle daha güzel, haydi sevdiğim; daha fazla incinmesin incinen yaralı saatlerim; sen bizde öl. Biz yuvasına talih kuşu kondu derim; serim düğüm çözümler kadeh tokuşturur. Öperim gözlerinden, telaşlı bugünlerimden, çaresiz gençliğimizden... Öperim sevgilim, ruhuna üflediğim şifalı geleceğimden... Ben öpmek için yaratılmışım, ölmek için değil. Sende yaşamam için bende öl...

22 Ağustos 2015 2-3 dakika 464 denemesi var.
Yorumlar