Ölüm

Her şeyin üstesinden gelebileceğini ve her şeyi satın alabileceğini düşünen biz insanoğlunun ne kadar aciz ve yalnız olduğunu daldan düşen bir yaprak gibi en iyi özetleyen;dört harfli ve iki heceli,doğal bir hak olan kelime var:ölüm.

Acar Baltaş Hocam mutsuzluğun beş temel nedenini şöyle açıklıyor:

1.Beklenti ile gerçekler arasındaki uçurum.

2.Başkalarıyla kıyaslamak

3.Geçmişe takılmak

4.Hayatı gereğinden fazla karmaşıklaştırmak.

5.Kendini aşırı önemsemek.

Her konuda kendisini akıllı ve her işte kendisini herkesten üstün görme eğiliminde olan biz insanlar,nefesimizi bile alıp verme mecburiyetindeyken ve doğarken kabullendiğimiz bu ölüm gerçeğini unutmaya ne kadar da meraklıyız?

Bugün en büyük teyzemiz olan Neşe teyzemden üzücü bir haber aldım,aniden fenalaşan ve devamlı istifar eden teyzemi konu komşu apar topar hastaneye kaldırınca yoğun bakım ünitesine almışlar,beyin kanaması geçiriyormuş.Bu vesileyle Allah'tan tüm hastalarımıza acil şifalar,yakınlarına ise sabırlar diliyorum. Teyzeler için "ana yarısı"derler,öyledir çünkü hiçbir teyze annenizin yerini aratmaz size,Neşe teyzem böyleydi bizler için,üzerimizde hakkı çoktur.

Neyzen Tevfik şöyle diyordu:
"Öleceğiz bir gün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne bir de sövecekler."

10 Mayıs 2024 1-2 dakika 157 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar