Ölümümüz Çin Mallarından Olmasın.!

Geçenlerde bir arkadaşımın babasının kalbine stent takıldı. Bir süre sonra nasıl oldu? diye aradığımda arkadaşım. Babasının kalbine takılan sosyal güvenlik kurumunun verdiği stentin, Çin malı ucuz stent olduğu için tıkandığını ve babasının durumunun kötü olduğunu tekrar ameliyat olması gerektiğini söyleyince, kendimi tutamayarak arkadaşıma, neden adamcağıza kötü stent taktırdınız?. Bize haber verseydiniz bir şekilde aramızda parayı toplardık diyerek sitem ettim.
Arkadaşım da kendilerine birşey söylenmeden stentin takıldığını, çin malı olduğunu bilmediklerini söyledi.
Sonra medyadan da öğrendiğime göre, ucuz olduğu için özellikle devlet ve üniversite hastahanelerinde, sosyal güvenlik kurumlarına bağlı hastalara ve tabii yeşil kartlılara Çin malı sağlık malzemeleri kullanılıyormuş.
Doktorların verdiği bilgilere göre, iyi sterilize edilmeyen ameliyat iplikleri, hastalarda mikrop kaparak enfeksiyonlara neden olabiliyor, örneğin damar bu ipliklerle dikildiyse,iplik koparak hastanın kanamadan ölmesine neden olabiliyormuş.
Sağlık Bakanlığı bunu halkına nasıl yapar?, Çin malı bu adi ve zararlı malzemeleri nasıl? ithal ettirir.Nasıl kullandırır?
İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?
Acaba sayın, sağlık bakanımız kendi yakınları için bu malzemeleri kullandırır mı? Herkes hastasına ve sağlığına sahip çıksın arkadaşlar.
Ayrıca, yakınlarda Çin'e giden Sn. Cumhurbaşkanımız da Çin'deki bir otomobil fabrikasından Türkiye'ye gelme sözü almış.(Çok da gerekliydi.)
Aman, gelmesinler, zaten trafik kazalarında birinciyiz. Bir de ucuz, kalitesiz Çin malı arabalar gelirse, trafik kazalarından sayısız insanımız telef olur Vallahi!
Allahım, sen bizi iyilerin eline düşür ya rabbim!

Ben artık bu durumlara söyleyecek laf bulamıyorum, pes ettim.

Hoşçakalın, sağlıcakla kalın,

01 Temmuz 2009 1-2 dakika 138 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar