Ölüye Saygı

Bugün, medyada, pekçok basın ahlakı ilkesi çiğnenmekte olmasına karşın, yetkili makamlar tarafından nedense hiçbir yaptırım uygulanmamaktadır.

Eğer uygulanmayacaksa bu ilkelerin, ahlakın ve ceza kanunların hiçbir önemi yoktur.

Bu şekilde gidersek hızla bir dikta rejimine doğru yol alırız ki, bugün bu konu açıkça tartışılmaya başlanmıştır.

Son günlerde bu aymazlığın, en çarpıcı ve rahatsız edici örneği, başta iktidarın yayın organı haline getirilen TRT, Ülke tv,. kanal 24 v.b. gibi kanallar başta olmak üzere hemen, hemen bütün kanallarda, rahmetli Adnan Menderes'in idam edilişini ve darağacındaki ölmüş halini gösteren fotoğraflar ve filmlerdir. Bu materyaller çarşaf, çarşaf ve sık,sık olmak üzere, üstelik de çocukların ekran başında olduğu saatler hiç mi, hiç dikkate alınmaksızın, yayınlanmaktadır.

En son olarak, bu pazar günü öğle saatlerinde Ülke Tv. de yayınlanan, Sadık Yalsızuçanların, Turgay Oğur'u konuk ettiği proğram başında sözünü ettiğim bu görüntüler tekrar uzun, uzun yayınlanarak beni çok rahatsız etmiştir.

Bardağı taşıran son damla olarak da, bu yazıyı yazmama neden olmuştur.

Basın Ahlak ilkelerine ve sanıyorum, basın Kanununa göre de yasak olan insan cesedi açık, açık gösterilemez, fotoğrafı basılamaz, saygısızlık yapılamaz ilkesine aykırı davranılmaktadır.

Şahsen bir yetişkin olarak benim bile bakamadığım, içimi kaldıran bu görüntüler belli ki, bazı çevrelere gözdağı vermek ve okyanus ötesi ülkenin ve malum cemaatin görüşlerini de kapsayan tutucu ve dinci, ideolojilerine hizmet etmek amacıyla, acımasız ve saygısızca sömürülerek yayınlanmaktadır, Benim gibi pekçok insanın içini acıtmakta ve adeta isyan ettirmektedir.

Bütün üyeleri iktidar tarafından koltuklarına oturtulan RTÜK nerededir?

Dizilerdeki aşkları bile çocuklar için sakıncalı bulurken her türlü şiddet, işkence ve ceset görüntülerin gündüz, gece kolgezdiği ekranlara ve gazete, dergilere gözlerini kapayan, Sn. Aliye Kavaf, Sn. Nimet Çubukçu neredeler??

Böyle bir samimiyetsizlik ve görev ihlali olabilir mi?

Ben rahmetlinin oğlu Aydın Menderes'in yerinde olsaydım, babamın bu görüntülerini asla yayınlatmaz, onun ölüsüne saygısızlık edenlere karşı, her türlü hukuki mücadeleyi verirdim.

Ölüye saygısı olmayanların diriye saygıları olabilir mi?

Sorarım size.!

30 Mayıs 2010 2-3 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar