Ömre Sığmayan Notlar 1

Kış yorgunu olduk yıllardır..Kışlar gelmeden, kış mevsiminden şikayetlendik..Türk filmlerinin masalsı büyüsü eşlik etti yalnızlığımıza..Biz hep yazları sevdik..Bitmesin diye baharlar, mevsimlere bile; ilkbahar, sonbahar dedik...

Öyle ki; ömre sığmayan hayallerle yaşadık..Gerçeklerimizi hayallerle süslemek yerine, hayallerimizi büyüttük sürekli..Hep hayallerin peşinde, bir ömrü heba ettik..Kendi gerçeğimizi dillendiremedik.Oturup makul mutluluklar isteyemedik..

Kader çok sevdikçe, hep sevmeyi bilmeyenleri çıkardı "sınav" diye karşımıza..Aşık oldukça tecellilere, aşka lanet okuyanlar eşlik etti sessizliğimize...Avaz avaz bağıramadık şöyle biz de...
Aşka lanet okuyanlar kadar haykıramadık sevgimizi..

Duyguları gelişmeden; ilmi ve cebi büyüyen hormonzedeler olup çıktık..İcraatları erteledik..Bilgi demek güç demekti..Yanına parayı da ekledik..
Hepimiz bilgili yoksullar gibiyiz şimdi..En çok da güçlü zayıflar..Öyle ki; işi değiştirdik, eşi değiştirdik bir kendimizi değiştiremedik..Sayfaları yeniledik, mobilyaları yeniledik ama kendimizi yenileyemedik..

Bir kendimize aciziz şimdi, kendimize sevdalı,
Bir tek dostlara düşmanız şimdi, aşklara vedalı...

14 Aralık 2010 30-60sn 243 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    Eğer 'aşka lanetler okuyanlar kadar sevgilerden ' haykıramazsa insan sesini yanlışın büyüğünü yapar insan kendine. Ötesininimn nereye varacağını yazı sahibi sevgili Meryem, bütün insani duyarlılığıyla fazlasıyla söylemiş..Kalemi hiç eksik kalmasın dileğiyle ve sevgiyle.