Onsekizali

Birali;
Isparta sütçüler kesme köyünde doğmuş köyün en fakir adamının oğlu annesini küçük yaşta kaybetmiş dört kardeşten üçüncüsü olan çocuk yuvası yetiştirme yurtlarında büyümüş olan yetim Ali.
İkali;
Isparta Sivas Manisa'da okumuş on bir yaşından on sekiz yaşına kadar hafta sonları ve tatillerde tamircilerde çıraklık yapmış başarılı bir öğrencilik hayatı olan iyi derecede bilgisayar İngilizce bilen kamu yÖneticisi ali.
Üçali;
18 yaşında cebi harçlık, bayramdan bayrama yeni elbise görmüş iki pantolon üç gömlek ayağında ayakkabı ile somaya gelip ev araba sahibi olan bir tır eşya ile memleketine dönemeyecek ali.
Dörtali;
Allahtan üç öğün yemek yatacak bir yer isterken yediği önünde yemediği arkasında olan somanın en güzel yerinde yatacak yeri olan ali.
Beşali;
Kimsenin yüzüne bakmadığı itibarı olmayan biri iken işi ve çalışkanlığı sayesinde itibar sahibi geniş bir çevresi olan ali.
Altali;
Cumadan cumaya müslümanlıktan çıkmayacak kadar ibadetini yapan biri olsa da yalan söylemeyen kimsenin malında namusunda gözü olmayan bilerek kul hakkı yediğini bilmeyen ali.
Yedali;
Siyasetten anlamayan sağcı mı solcu mu olduğunu kendisi bile bilmeyen hiç bir ideolojinin esiri olmayan hümanist ali.
Sekizali;
Kimseden bir kuruş yardım görmemiş evine helal ekmek götüren kendi yağıyla kavrulan ali.
Dokuzali;
Düğününü sünneti ev eşyasını ailesi çevresinden hiç yardım görmeden yapmış kimseye vefa borcu olmayan ali.
Onali;
İyi bir anne her zaman yanında olan ev hanımı bir eşi üniversite son sınıf ve ortaokul son sınıfta okuyan iki oğlu olan ve gurur duyduğu bir ailesi olan ali.
Onbirali;
İşini severek yapan işine iş yerine sevdalı iş arkadaşlarına dürüstlük ve çalışkanlığı ile örnek olmaya çalışan amirlerine saygılı bildiği her şeyi sorana anlatan mütevazi bir işçi olan ali.
Onikali;
Yirmi yedi yıl çalıştığı iş yerinde maaş haricinde hiçbir şey almamış nezaketen bile lojman teklif edilmemiş, hiçbir derece alamamış usta yardımcısı ali.
Onüçali;
İşe girdiğinden beri sendika seçimlerinde hep gücün karşısında muhalefette yer almış desteklediği hiçbir aday kazanamamış en sonunda kendisi de aday olmuş dürüstçe bir seçim olmadığı için seçime girmemiş ali.
Ondörtali;
Yaşamı boyunca haksızlığa uğramışların yanında olan, hak arayana yardım eden, bir lira hakkı için yüz lira harcayan, hiçbir gücün terbiye edemediği bu yüzden hep kaybeden salak ali.
Onbeşali;
Yurtlarda büyüdüğü için her tür sporu yapmış lisanslı olarak satranç masa tenisi grekoromen güreş yapmış Galatasaray taraftarı ali.
Onaltali;
Hayatta hiç kimseye sitem etmemiş kimseye el açmamış kimseyi suçlamamış olmasına rağmen yaşamına hiç katkısı olmayan birçok akraba, arkadaş eş dost tarafından sitem edilen eleştirilen ali.
Onyedali;
Kendisine kucak açan somaya sevdalı ekmek yediği işyerini yapanlara ve gözü gibi bakıp bugünlere getirenlere duacı olan ali.
Onsekizali;
Atatürk hayranı, vergisini veren, vatanı için 19 ay askerlik yapmış kanunlara nizamlara uyan iyi bir vatandaş ali.

Allah ömür verirse yaşamımızı yirmali ile tamamlarız. Binali olamam onun için ömrüm yetmez.

01 Nisan 2017 2-3 dakika 25 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 7 yıl önce

    Bu yazıyı okurken çok duygulandım ve hepsi doğru. Yıllarca aynı vardiyada beraber(Ben emekli oluncaya kadar) çalıştık hepimize her konuda yardımcı oldun. Amirinden en alt işçisine ve Müdüründen mühendisine kadar. Senin gibi insanların kıymetini sadece yakın arkadaşların ve tabiki ilk önce ailen biliyor..Allah seni eksik etmesin..

  • 7 yıl önce

    Günün yazısını ve yazarımızı kutlarız👑