Oy Oy Sistem Sistem

Savunmasını sağlama almak isteyenler şöyle bir sistem uygularlar; 1-4-4-2 veya 1-4-5-1 gibi. Amaç güzel oynanan bir oyunu oynamamak ve oynatmamaktır. Genelde de onca baskı yerler ve kazanma umutları sıfırdır ya, beraberliğe kucaklaşırlar, sekiz dokuz on yerlerse şükür filan ederler.

Efendim bir köy de eğitim sistemi köyün kuruluşundan beri zaten var mı yok mu belli değil. Sistem
kokmuş derler valla yalan. Sistem neden koksun efendim? Sistemin güzelini arayanlar; mesela kendilerince haklıdırlarda, sistemin içine ederler. Uymaz efendim. Bir diğeri gelir o da şöyle böyle der ıkınır sıkılır sonunda da fışkırır. Bunların fışkırması pek mühimdir zaten. Yok yav der bu benim anlayışıma uygun değil. Hele toplaşalım arkadaşlar. ( Arkadaşlar aynı kafadandırlar) Sistemi kendi anlayışlarına göre uygularlar. Bu arada olan olur bizim köyün bebelerine. Efendim bu köyün bebeleri zaten tarihti cumhuriyetti kilasik matematikti modern riyaziyeyd, hesaptı kitaptı felsefeydi...haydin sabah ezanında kapıya servis dayanır bebeniz uykulu muykulu sisteme dümdüz girerek kafadan yani bodoslama sizin ağzınız açık bakakalırsınız arkasından servise binerken. Eeee efendim dile kolay yalan değil yirmibir ders bu!

Derken sabah olur yıllar geçer erkenden sizin bebeniz istifayı basar. Yav ben başlarım böyle sisteme der. Yirmibir dersli okuldan istifa eder daha kolayını araştırır bulur ve geçer karşınıza babaaa beeen resssaaaammmmm olucam der. Onca para onca emek onca servis işittiğiniz onca küfür ve mühendislik kurma hayalleriniz vesaire yallah yallah olur efendim.

Siz de yani aklınız sıra özgürlükçüsünüz ya; canınız sağolsun evladım dersiniz kibarca.

Eğer kibarca demezseniz gördüğü eğitimden dolayı sanki suçlu sizmişsiniz gibi çok kızar.

O köyde takımlar kavga ediyorlar. 4-4-4 sistemi uyar- uymaz...

Dayatma diyor...Dayatırım diyor. Geçiremezsin diyor ben iyi frikikçiyim geçiririm diyor...

Halep orda arşın burda tarçın yarışma da suriye dibimizde rusya popomuzda obama reklamlarda köyümüzü övmekte...

Ben bakayım yahu şu 4-4-4 sistemi benim takıma uyar mı uymaz diye. Uyarsa artık on yemez bir yer yarabbi şükür ederiz...

11 Mart 2012 2-3 dakika 181 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 12 yıl önce

    Şükür...? Şükür mü şükür...! Evet böyle bir tipi var bu gazı kaçık yerli sibobun..Vekilvelvekillik de yapar. Depar da atar. Top da kramponlar...Her kazanılmış firikikten bir fırsata şiiiiiip şiiiiip şak...! Evet ...böyle bir sibobu var bu aklı fikri forvet, kendine sağlı sollu girişip dalan milletin. Yazıya sonsuz sevgilerimle