Papatya Kokulu Ömrüm

Papatya Kokulu Ömrüm

Hoş geldin 38 yaşım.


O kadar çok ağrılı kırığım var ki hayatta, her yeni yaşımda yenileri ekleniyor. Hayat bu deyip suskunluğumda demliyorum konuşamadıklarımı en çok da anlatamadıklarımı.


Uzun yollardan, dik başlı yokuşlardan, keskin virajlardan geçtim de bir çocukluğumun ayak izlerine rastlayamadım. Kayıptı o başı hiç okşanmamış çocukluğum. Anne karnından değil de, sanki hüznün göbeğinden doğup hayata olgun yaşta gözlerimi açmış gibiydim.


Çoğu heveslerim kursağımda zehirli bir iğne gibi batarken, parklarda oynayan çocuk cıvıltılarında yüzdürdüm hüznün gemilerini. Girdaba çekilirken hayallerim, bir uçurtmanın kuyruğuna iliştirdim en toy umutlarımı. Gökyüzünün özgür maviliğinde nefes aldırdım boğulan yanlarıma. 


İnsan yükü kalbimin omuzlarına yüklenirken, sırtımda kamburu çıkmış bir sızının ağrısıyla can çekişirken bedenim, ayak ucumda birikti hep öfkem.


"El alem"

zihniyetinde ipe asıldı gençliğim.


Büyüdüğüm için mi bilmiyorum?

İnsanlara kendimi anlatmayı da bıraktım. Ne kadar çabalarsam çabalayayım seni anlamayan birine kendini izah edemezsin. Bunu kafama duvarlara vura vura öğrendim. Anladım anlamasına da insanların neden? bu kadar çok bencil olduğunu bir türlü anlayamadı saf kalbim. Anlamayı da bıraktım . Anlaşılmayı da hiç istemedim ki zaten.



_Hiştt!!!

_Geveze hüzün

_Sus artık!!


Bugün senin doğum günün

Her şeye rağmen gül gülümset hayatında var olan insanları, en çok da kendini yani kendimi.


Derinliğimde beni hiç yalnız bırakmayan bir ben var,

Aşk da kendi içimde

Meşk de..


Ben o kadar çok şanslıyım ki, kırıla kırıla kendi özümü buldum onarılmaz yaralarımın içinde.


Haydi gülümse yeni yaşım,

Aydınlansın ömrümün sabrı.


Mum yanağına eğilen çocukluğum hadi üfle pastadaki mumlarını.

Ömür koca bir kemik ağrısı,


Ama her şeye rağmen iyi ki de doğmuşum ben.


Doğum günün kutlu olsun papatya kokulu ömrüm. 





24 Temmuz 2022 1-2 dakika 14 denemesi var.
Beğenenler (10)
Yorumlar (8)
  • 21 ay önce

    Güne düşen yazınızı kutlarım Fatma hanım. Kaleminiz daim olsun.

  • 21 ay önce

    Tebrik ederim çok beğendim durup düşündürdü açıkçası. Saygılar...

  • 21 ay önce

    Ulaşılamayan yıldızlar bahçede görüpte tadamadığımız sebze meyveler ve etrafımızdakilerin açtığı yaralar değilmi kalemi hareketlendiren.Küçüklükten her istediğine sahip olanların iki satırda ben yazayım iddiasının saçmadan ibaret olduğunun şahidi değilmiyiz.Sağlıklı mutlu ve başarılı nice yıllara kaleminiz daim yazsın saygı ve selamlarımı sunarım.

  • 21 ay önce

    Her şeye rağmen hayat akıp gidiyor ama hızlı ama yavaş. Huzunler biriktiriyoruz çoğu zaman, kimi zaman mutluluklar az olsa da onlarda iyi insanlar ile ömrümüzün bir yerine gelip oturuyor. Ne güzel yeni bir yaş almak yaşlandığını da hissetmeden. Tabi bunu hissettirmeyen dostların varlığı da bir başka mutluluk. Yaşadıklarını yazmakda ayrı bir güzellik biz de içtenlikle kutlayalım o zaman hem yazınızı hem de yeni yaşınızı...

  • 20 ay önce

    Kaleminiz ve yüreğiniz var olsun. Sağlıkla, mutlulukla, şiirle ve huzurla yaşanacak nice hayırlı yıllara Fatma hanım. Selam, saygı ve muhabbetle...