Para

Para işte bu para;  hayat da bu, aşk da bu, mutluluk da bu,sevgi de bu hatta saglık da bu.Ìstediginiz kadar bana kızabilir,katılmayabilirsiniz hatta  'sadece  sana degil herkese lazım para'diye de bilirsiniz.Amacım tartışmak degil bunun gùcùnù de inkar edemeyiz,elbette herşey demek degil ama hayatın vazgecilmez bir unsuru.

Yüksek maaşlı bir işte çalışırsan hem en lùks evin de olur araban da.Emeklilik dönemini ya  yalılarda geçiriyorsun ya tenha tatil kòylerinde,torunlarına ise en pahalı hediyeler alıyorsun,  hem mutlu oluyorsun hem mutlu ediyorsun ,el üstünde tutulursun...ìşte bu,hayatı toz pempe gösterdigi yönü...

Flimlerde de cok rastlarız güzel kızlar hep zengin cocuklara aşık olurlar ya gercekten severler onları ya da onların  hayatlarına özendikleri,onlar gibi olmak icin mi bilinmez."parayla aşk mı olur".diye herkes karşı çıkar ama ünlü bir iş adamı ya da ünĺü bir sanatcı  kendisinden yaşça küçük  biriyle beraber oldugunda bu kural onlar icin gecerli degildir sanki."Yaş önemli degil önemli olan aşktır."sözleri haftalardır magazin gündeminden düşmez örnegin.Bu da aşkı bile satın aldıgının delili....

Günùmüzde yaşadıgımız bu zorlu ve kötü günlerde,bazı ülkelerin malasef aşıdan mahrum bırakılması onları ölüme terk etmek adeta.Yıllardır kimi ülkelerin açlıkla sınav verdiklerini hepimiz biliyoruz artik.Bu da paranın, candan  üstün tutuldugunun ispatı.

Zengin kimselerin dostu  cok olur hele cenazeleri,dügünleri tıklım tıklım.Öyle ki kime bir haber yollasa,hangi kuruma bir  rica da bulunsa hemen işini hallettirir.Bir cok örnek verilebilir  bu  konuda,suçlu iken suçsuz oluverirler mesala,kimse size inanmaz onlara inanır.Bu da paranın,güclüyü daha da güçlendirdigi  haksız  yere de olsa itibar kazandırdıgının işareti.

Bir gecede döviz kurları  fırlamış,kiminin uykuları kacmış kara kara düşüyor,zamlar gene yolda diye;kimilerinin ekmegine de yag sürülmüş.Hani hep diyoruz "olan garibana olur"diye dogru söze ne denir? Belki kimileri kahvelerini yudumlayıp daha da yükselmesini bekliyor kurların.

Peki öyle ise soruyorum: Para vicdandan yana mı? Para;zengini zengin, fakiri daha  fakir yapmak icin kullanılan bir silah mı?

22 Mart 2021 2-3 dakika 112 denemesi var.
Yorumlar