Poli Siya

Şunun şurasında ne kaldı.


Hırsların, egoların, menfaatlerin, koltuk kavgalarının sonuna yaklaşıyoruz. Milyarlarca harcanan paraların havalarda uçuştuğu '' ben'lik'' kavgası. Hiç sorgulamayız yada sorgulama ihtiyacı duymayız. Sonucu belli olmayan bir yarış için böylesi büyük rakamların harcanmasının amacı Ülkeye refahı huzuru getirmek için mi? Yoksa pastanın kremasına parmak atmak mı?

Adı Siyaset ?

Bu ülkede yaşayanların, karın tokluğuna yaşam savaşı verenlerin, gelecekleri ipotek altına alınanların beklentileri kimsenin umurunda değil. Basında satılık kalemler bir yanda! Gündüzden kurgulanıp gecenin ilk saatlerin de görsel medyalardan karalama kampanyalarında kimin ne söylediğinin, söylenenlerin hiç birinin önemi yokken çocukların geleceklerini '' Kırmızı bir koltuk için '' heba eden ne çok siyasetçiler geldi geçti. Asılanlar, zehirlenenler, hapse atılanlar, kaçanlar, geldiği gibi sessiz sedasız gidenleri de gördük. Hepsinde aynı söylemler. Gelecek için, refah bir ülke için diye başlayıp akla hayale gelmeyecek vaatleri bitirdiklerinde alkış tufanı ile uğurlandılar. Bir çoğunun ismi şimdilerde bile hatırlanmazken kimileri de? gizli zengin olarak noktaladı kırmızı pasaportlu siyaset maceralarını...

Cumhuriyet tarihinde Siyasetin iç yüzü '' Pembe '' gözükse de yeni adaylara bir baksanız hepsi
siyasi bilimleri okumuş siyaset bilimcisi sanki...

Kimler yok ki?
Doktorlar, avukatlar, iş adamları, futbolcular, şarkıcılar, müşteşarlar,
gazeteciler, sendikacılar, eczacılar, mütahitler, emekli askerler, hocalar, dekanlar,
öğretim görevlileri, dernek başkanları zihnimi kurcaladığım da hemen dökülenler bunlar. Peki meslekleri siyasetle alakalı olmadığı halde niçin siyasetin kirli kollarına atılırlar?..

ilk önce aday adayı olmak için bir miktar para vereceksin. Parti meclisinin onayı ile sıralamaya girdiğinde bir para daha vereceksin bunlarla da sınırlı değil? Arabalar tutacaksın, tesisatını döşeyeceksin, afişler bastıracaksın, bayraklar bastıracaksın ve kapı kapı dolaşıp oy isteyeceksin. Gerçekten hizmet etmek için mi ? Yoksa bunca harcanan paranın misli misli geri almak için mi ?

Oysa ki sorgulayamadığımız siyasette yaşam kurgudan ibaret mi ? Yoksa kurgulanmış bir siyasetin hayata dikta edilişimi ? Bu ülkenin ve bu ülke halkının geleceği bu kadar soft söylemlerle içi doldurulmadan halkına anlatıla bilinir mi ? Meydanlarda aynı söylemlerle aynı yüzler bir birleriyle yarışıyor. Ekmek arası peynirle geçmişin faturasını ödeyenler bir yanda, bu günün laf ebeleri bir yanda, ezber bozanlar bir yanda.. Beyinlerinin kaçta kaçının çalıştığını kendileri bile bilemezken geleceği inşa ediyorlar süslü kelimelerle. Gerçi söylediğine kendisi de inanmıyor ama olsun balık hafızalı halk buna inanıyor yaa önemli olanda bu.

Siyasetin kirli iç yüzüyle kimseyi ilğilenmezken.
Meydanlarda aynı yüzler yarışıyor bir birleriyle.. Bu kadar kalabalık yer altından mı çıkıyor yoksa mezarlıklardan mı toparlanıyor. Gündelikçiler, yevmiyiçiler taşınıyor oradan oraya ellerinde pankartlarla. Bir sürü kelimeleri bir kenara bırakın dikkatlice bakın ön saflarda ki aç halkın yüzlerine. Ertesi gün bir başka '' Liderin '' konuşmasında yine ön saftalar.Sabah evden çıkarken eve bırakacak 20 tl leri yokken liderin platformdan Milli gelirin 12.000 bin dolar dedikleri yankılanıyor dev hoparlörlerden, yankılanmasına yankılanıyor da.
Bir Allahın kulu söyleyemiyor 12.000 bin dolar oldu ama benim cepte 20 tl yok eve sabah para bırakamadım? Bu para nerede.?

Olsun bağırmak alkışlamak 100 tl.. Hormonlu ekmek arası tavuk, miadı geçmeye yüz tutmuş ayran bedava.

Ya evde ki çocuğun geleceği ? orası bir muamma?

Bu günlerde meydanlardan manzaralar böyle... Ortalıkta '' Palyaçolar '' ''Hayal Tacirleri ''
Satılık Kalemler '' ''Medya Maymunları ''
Ve Bir gece de biten hayaller... Kimileri geleceğini inşa edecek... kimileri kaldığı yerden devam edecek. Ve öğrenecekler bir zaman sonra

Gerçeklere yer yoktur '' Poli-tika'da.

Adil
Adalet
Nizam
Barış
Umut
Güven
Çağdaş... Bu isimleri her gün duyarız ve içimizden birilerinin isimleridir nüfus kayıt sistemlerinde de görebiliriz tescillenmiştir. Peki Politikacılarda neden göremeyiz

Sorgulayın çekinmeyin ilk önce kendinizden başlayın?
Sorgulamıyorsanız bir gün gelir siz sorgulanırsınız....

26 Mayıs 2015 3-4 dakika 14 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • Rekabet partiler arasında gerçekleşmektedir. Genel seçimler için bu siyasi partiler, halk tarafından desteklenmeyi arzu etmekte ve desteklenme sözü karşılığında daha iyi bir ülke için neler yapabileceğini anlatarak halka vaatlerde bulunmaktadır.

    Halkın güvenini ve saygısını kazanmaya çalışanları gördük... Bugün Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirsiniz? 😆😂

  • Herşey anca böyle özetlenebilirdi..