Ra Ra Ras Putin!!!

Rusya Devleti Başbakanı Putin ülkemize geldi. Medyadan öğrendiğimiz üzere 20 anlaşma imzalanmış. İyi hoş da, şu nükleer santral meselesi olmasaydı keşke.
İktidar, ille de nükleer santral yapacağız diye tutturup, keyfimizi kaçırmasaydı.
Daha önceki yazılarımda da, nükleer enerjinin, pahalı, tehlikeli ve dışa bağımlı olduğunu, bir de nükleer atık sorununu yazmıştım.
Ayrıca, Rus teknolojisi diğer ülkelere göre daha ilkel ve tehlikeliymiş. Bir de bu santralin yapımı için, Sinop gibi turistik ve güzelim bir yer seçilmiş. Bu yerin bir sakıncası da Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulunuyor olması.
Yani, Allah korusun, meydana gelebilecek olası bir depremde, nükleer santralden öldürücü radyasyon yayılma tehlikesi daha büyük.
Rusya Çernobil'de meydana gelen, kazayı ve radyasyon sızıntısı sonucu oluşan kanserlerden ölenleri, sakat doğan çocukları unutmayalım.
Karadeniz'de artan kanser olayları hala Çernobil'in sonucu olarak kabul ediliyor. En son rahmetli Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu'nun ölümünde bunlar dile getirilmişti.
Ama, maalesef, bütün bunlar garip bir şekilde sorumluların bir kulağından girip, öteki kulağından çıkıyor.
Birkaç gün önce, bu konu aleyhine eylem yapan, doğa sever, Green Peace (Yeşil Barış) üyesi oniki kişinin üzerine, ikiyüz polis gönderildi. Pes doğrusu, silahsız, oniki iyi, idealist insanın üstüne salınan, ikiyüz polis, orantısız gücün böylesi!!!
Yine, izmir'de arttırılan harçları protesto etmek için imza toplamak üzere çadır kurmak isteyen bir gurup Üniversite öğrencisinin üstüne, onlarca pois salındı ve zavallılar kız ,erkek,kameraların önünde bile şiddet gördüler.
Bütün bunları sade bir vatandaş olarak kınıyor ve ayıplıyorum.
Dillerine demokrasiyi pelesenk edenlerin, biraz durup, düşünüp, özeleştiri yapmalarını diliyorum.

08 Ağustos 2009 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar